Şehirlerarası Yolcu Otobüsleri, Kışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Şehirlerarası Yolcu Otobüsleri, Kışa Hazır

Şehirlerarası Yolcu Otobüsleri, Kışa Hazır

TOF Genel Sekreteri Ertürk: "Biz yolcumuzu mağdur etmemek için araçlarımızda tüm tedbirleri önceden alıyoruz. Araçlarımızın periyodik bakımları çerçevesinde kış bakımları yapılıyor" "Şe...

29.11.2013 12:17

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Sekreteri Nusret Ertürk, yolcuları mağdur etmemek için şehirlerarası yolcu otobüslerinde tüm tedbirleri önceden aldıklarını belirterek, "Araçlarımızın periyodik bakımları çerçevesinde kış bakımları yapılıyor" dedi.

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini anımsattı.

Uygulamayı çok doğru bulduklarını ifade eden Ertürk, "Şehirlerarası yolcu taşımacılığında tarifeli ve düzenli seferlerde zaten biz bunu kullanıyoruz. Bizim için hiç sorun değil. Bizim uyumla ilgili hiç sorunumuz yok" diye konuştu.

Ertürk, Antalya ve İzmir gibi illerde uygulamanın valilerin direktifine bırakıldığına işaret ederek, "Valiler, 'Hava açık. Kar lastiğinin takılmasına gerek yok şu anda' derlerse takılmayacak ama herhangi bir genelge yayınlamazlarsa o zaman herkesin zorunluluğu var. Sadece ticari vasıtaların dışında tüm araçlara uygulanması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

"Otobüslerimiz kış şartlarına hazır"

Şehirlerarası yolcu taşımacılığında kullanılan araçları kış şartlarına hazırladıklarını belirten Ertürk, akü, elektrik ve kalorifer tesisatı ile klima bakımlarını yaptıklarını anlattı.

Ertürk, bakımların yapılmaması durumunda araçların yolda kalacağını vurgulayarak, "Biz yolcumuzu mağdur etmemek için araçlarımızda tüm tedbirleri önceden alıyoruz. Kış bakım şartlarına göre araçlarımızın periyodik bakımları çerçevesinde kış bakımları yapılıyor" dedi.

Geçen yıl kış lastiği sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Ertürk, bu yıl böyle bir sorun olmadığını, Türk tedarikçi lastik firmalarının stoklarında kış lastiğinin bulunduğunu bildirerek, "Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörü açısından sıkıntımız yok. Bu yıl kış lastiği açısından herhangi bir sorun yaşanmayacak" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehirlerarası Yolcu Otobüsleri, Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement