Sen'den Ayakkabı Kutulu Eylem - Son Dakika
Güncel

Sen'den Ayakkabı Kutulu Eylem

Sen\'den Ayakkabı Kutulu Eylem

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şşubesi tarafından Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü önünde ayakkabı kutulu basın açıklaması yapıldı.

25.12.2013 17:49

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şşubesi tarafından Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü önünde ayakkabı kutulu basın açıklaması yapıldı. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı basın açıklamasında doların bulunduğu ayakkabı kutusu gösterildi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyelerinin taşıdıkları 'Kutu kutu para, seçimde beni ara', 'Yatcaz kalkcaz çuvalları açcaz', 'Adalet aranıyor', 'Biz de adalet ve kalkınma istiyoruz', '1.50 Kr.=1 Simit + 1 çay zam vermeyen hükümet bay bay' dövizleri dikkat çekti. Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak yaptığı basın açıklamasında, Daha aydınlık, çağdaş ve müreffeh bir ülke emeli ancak her alanda yetiştireceğimiz parlak beyinlerin bilime, kültüre ve sanata yapacağı katkıyla sağlanabilecektir dedi. Başbakanın her fırsatta IMF'ye olan borcun bittiğini, dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisi olduğumuzu, kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 500 dolara çıktığını, hazinenin tıka basa dolu olduğunu göğsünü gere gere söylediğini belirten Karabacak, açıklamasında şunları söyledi

O halde Hükümet bilim adamlarımıza ve idari personele pastadan düşen payını vermek zorundadır. Ayrıca Yükseköğretim kurumlarında yapılan ikinci öğretimde görevli akademik yöneticiler ve öğretim elemanları ile idari personele ödenecek fazla çalışma ücretleri yeterli olmayıp, eski kazanımları dahi bugün ellerinden alınmıştır. Adaletten uzak, alın terinin karşılığının dahi verilmediği bu uygulamayı protesto ediyor, hak ettikleri ücretin tam olarak ödenmesini istiyoruz. İfa ettikleri görev itibarı ile ülkemizi daha ileriye taşıyacak, bilim, kültür, sanat ve edebiyat dünyamızı geliştirecek ve geleceğimizi inşa edecek akademisyenlerimizin ve sarf ettiği emekle üniversitemizin kalkınmasında önemli katkısı olan idari personellerimizin bütün sorunlarının çözümü için ihtiyaç duyulan kaynak, ayakkabı kutularında fazlasıyla mevcuttur dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sen'den Ayakkabı Kutulu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement