Serdar Durer: Beraberindeki Ekiple Yetenek Avında - Son Dakika
Güncel

Serdar Durer: Beraberindeki Ekiple Yetenek Avında

Serdar Durer: Beraberindeki Ekiple Yetenek Avında

Serdar Durer ve beraberinde bir grup spor araştırmacısı ve spor bilimci 2013 yılında yaklaşık 100 sporcuyu yetenek testinden geçirecekler.

11.03.2013 10:44

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanımız Serdar Durer ve beraberinde bir grup spor araştırmacısı ve spor bilimci 2013 yılında yaklaşık 100 sporcuyu yetenek testinden geçirecekler.

Başkanımız Serdar Durer ve beraberindekiler Bitlis'te yapacakları bir sporcu taraması ile çocukların hangi spor alanında başarılı olabileceklerine yönelik başta Antropometrik testler olmak üzere çeşitli testlerden geçirip hangi spor alanında başarılı olabileceklerini tespit edip sporcuları o alana yönlendirecekler. Herhangi bir proje kapsamında olmayan bu çalışma tamamen dernek üyelerimiz tarafından gönülülük esası içerisinde Bitlis'in sporuna ve gençliğine hizmet etmek için yapılacak.

Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Dr. Aykut Bayav'da yapılacak olan bu çalışma içerisinde yer alacak. 2014 yılında dahada genişletilerek devam edecek bu çalışmada temel amaç; küçük sporcuların hangi spor branşında daha başarılı olabileceklerini, yapılacak olan Antropometrik testler ile belirlemek ve başarılı olabilecekleri spor branşlarına kanalize etmektir. Dünya'nın gelişmiş ülkelerinde icra edilen bu yöntem ülkemizde henüz yeterince uygulanmasada ülkemizdeki birçok spor bilimci tarafından bu çalışmalar ile ilgili olarak çok geri kalındığı kabul edilmektedir. Dernek başkanımız Serdar Durer daha öncede bölgemizde benzer çalışmalar yaptığı için tecrübesinin bu yıl daha da verimli bir sezon olacağının sinyallerini vermektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Serdar Durer: Beraberindeki Ekiple Yetenek Avında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement