"Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" etkinliği - - Son Dakika
Güncel

"Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" etkinliği -

"Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" etkinliği -

Muğla'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

29.12.2013 16:18

Muğla'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Muğla Valiliği önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Yürüyüş öncesi vatandaşlara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından adım ölçer cihazı hediye edildi.

Yürüyüşe katılanlar, "Hareket edivcez gari", "Moola hareket edipduru", "Yaşasın obezite ile mücadele", "Sağlıklı beslen uzun yaşa", "Sağlıklı beslen hareket et kilolara veda et", "Hareket etcez kiloları atcez" yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile sağlık çalışanları, vatandaşlar ve Muğla'daki bisikletçiler katıldı.

Ceyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini söyledi.

Kent merkezi ve ilçelerde Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" temalı yürüyüş gerçekleştirildiğini belirten Ceyhan, "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha haraketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur" dedi.

Ceyhan, haftanın 5 günü en az 30 dakika orta seviyede fiziksel aktivite yapılmasının sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' etkinliği - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement