Siirt Üniversitesi 2'inci Dönem Rektörlük Seçimleri Bugün Yapıldı. - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi 2'inci Dönem Rektörlük Seçimleri Bugün Yapıldı.

Siirt Üniversitesi 2\'inci Dönem Rektörlük Seçimleri Bugün Yapıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılan seçimlerde 47 öğretim üyesinden 45'i seçime katıldı.

16.08.2012 03:10  Güncelleme: 03:07

Seçim sonucunda Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, kullanılan oyların 26'sını aldı. Adaylardan Prof. Dr. Ömer Şahin 11 oy alırken, Prof. Dr. Murat Erman da 4 oy aldı. Diğer adaylardan Prof. Dr. Gürol Okay, Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu ve Prof. Dr. Ömer Yavuz 1'er oy aldı.

Adaylardan en çok oyu alan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları birinci sırada, Prof. Dr. Ömer Şahin ikinci sırada ve Prof. Dr. Murat Erman da üçüncü sırada; birer eşit oy alanlar arasında çekilen kura sonucu dördüncü sırada Prof. Dr. Ömer Yavuz, beşinci sırada Prof. Dr. Gürol Okay ve altıncı sırada da Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu 17 Ağustos 2012 tarihinde YÖK'e gönderilecek.

22-23-24 Ağustos 2012 tarihleri arasında adaylar Rektör adaylarını inceleme komisyonuna katılacaklar. Yükseköğretim Kurulu'nun 27-28-29 Ağustos 2012 tarihleri arasında toplanarak verecekleri karar doğrultusunda 3 Rektör adayını 31 Ağustos 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak.

Rektörlük seçimleriyle ilgili konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Siirt Üniversitesi'ne atandığı günden beri çalıştıklarını belirterek eğer rektörlük görevi kendisine tekrar nasip olması halinde, bundan sonra da çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

Oylamaya katılan öğretim üyeleriyle ilgili de konuşan Rektör Ziyadanoğulları, kendisine oy veren ve vermeyen tüm herkese teşekkür ederek, tüm personele eşit mesafede olacağını ve kimsenin hakkını yedirmeyeceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi 2'inci Dönem Rektörlük Seçimleri Bugün Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement