Silopi'de Su ve Elektrik Protestosu - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Su ve Elektrik Protestosu

Silopi\'de Su ve Elektrik Protestosu

Şırnak'ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi'ndeki vatandaşlar, iki haftadır elekrik ve susuz olduklarını belirterek, protesto yürüyüşü yaptı.

04.07.2013 11:44

Şırnak'ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi'ndeki vatandaşlar, iki haftadır elekrik ve susuz olduklarını belirterek, protesto yürüyüşü yaptı.

Silopi'ye bağlı Başverimli Beldesi'nde iki haftadır yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kuyulardan içme suyu çekemediklerini söyleyen belde sakinleri, protestoda bulundu. Cumhuriyet Mahallesi'nde toplanan grup, Verimli Camisi'ne kadar ellerinde, "Abdest alamıyoruz', 'Banyo yapamıyoruz', 'Hayatımızdan bıktık', 'Bu bize revamı' yazılı dövizler taşıdı. Belde sakinlerinden Yusuf Tatar, elektrik ve su kesintileri nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek, "10 gündür suyumuz ve elektriğimiz yok. Hayvanlarımız susuzluktan telef oluyor. Ne belediye, ne DEDAŞ ne de muhtar bizimle ilgilenmiyor. Yetkililer ile görüşemiyoruz. Sorunumuza bir çözüm bulsunlar. Ramazan ayı geliyor. Bu durumumuza bir çare bulsunlar" dedi.

Namaz saatinde camiye gittiklerini ancak su akmadığı için abdest alamadıklarını belirten Veysi Düzgün, "Caminin suyu akmıyor. Elektrik olmayınca suyumuz da akmıyor. Namaz kılacağız camide abdest alacak su yok" dedi. Belde sakinleri yaptıkları açıklamanın ardından dağıldı. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Su ve Elektrik Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement