Sinop'ta Sel Köprü Yıktı - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta Sel Köprü Yıktı

Sinop\'ta Sel Köprü Yıktı

Sinop'un Dikmen ilçesine bağlı Güzelceçay köyünde sağanak yağmurun ardından oluşan sel sonucu beton köprü yıkıldı.

03.07.2012 15:43

Sinop'un Dikmen ilçesine bağlı Güzelceçay köyünde sağanak yağmurun ardından oluşan sel sonucu beton köprü yıkıldı.

Sinop genelinde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, özellikle Dikmen ilçesinde etkili oldu. Gece boyu yağan yağmur sonucu oluşan selde, ilçe ve köylerde ekili alanlar ile birçok binanın alt katları sular altında kaldı. Dikmen, Samsun ve Sinop karayolunu birbirine bağlayan Kanlıçay üzerindeki beton köprü de yıkılırken, karayolunun yarısı sel suları ile hasar gördü.

Elektrik direklerinin yıkıldığı ve birçok evin kullanılamaz hale geldiği Güzelceçay köyünün sakinlerinden Mehmet Kara, mağdur olduklarını söyleyerek, "Dün saat 14.00'ten beri sel var ama en büyüğü bu gece saat 03.00'te oldu ve her şeyi sildi süpürdü. Dünden beri evimize giremedik, böyle bir şeyi bekliyorduk" dedi.

1983 yılından beri esnaflık yapan İsmail Çırak da, büfesini sel aldığını söyledi. Çırak, "Dükkanımın içersinde çok hasar var. Yeni mal almıştım. Sel dükkanımı aldı götürdü" diye konuştu.

29 yıl önce Güzelceçay'da sel felaketi yaşandığını söyleyen Çırak, o zaman sel sularının gelini ve torununu aldığını, gelinin kurtulduğunu fakat torununun öldüğünü anlatarak, yetkililerden yardım istedi.

Selden kapanan Sinop-Samsun karayolunda çalışmalar sürerken, araçlara tek şeritten geçiş verilmeye başlandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Sel Köprü Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement