Sırha İstanbul'a Uluslararası Yoğun Katılım - Son Dakika
Güncel

Sırha İstanbul'a Uluslararası Yoğun Katılım

Sırha İstanbul\'a Uluslararası Yoğun Katılım

Sirha, geçtiğimiz Ocak ayında Fransa'nın Lyon kentinde gerçekleştirildi.

08.03.2013 11:33

Dünya çapında bir otelcilik ve yemek servis organizasyonu olanı Sirha, geçtiğimiz Ocak ayında Fransa'nın Lyon kentinde gerçekleştirildi. Organizasyonun 30. yıldönümünde, 2980 fuar katılımcısı firma ve markanın yanı sıra 185.000 profesyonel ziyaretçi ve dünyanın en prestijli aşçılık yarışması olan Bocuse d'Or da dahil 17 yarışmayla birlikte büyük bir başarı elde edildi.

Türkiye'de ise ilk kez 7-9 Mart tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda 45 ülkeden 145 firmanın ürünleri sergileniyor. Fuar etkinlikleri kapsamında yapılan ve fuarın ilk günü gerçekleştirilen Omnivore genç aşçılar festivalinde, ustalık eğitimleri canlı olarak sunuldu. Fuarın ilk gününde ziyaretçiler de yoğun ilgi gösterdi.

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ YEMEK YARIŞMASI BU FUARDA

Adını yüzyılın şefi seçilen efsanevi Fransız şef Paul Bocuse'den alan ve dünyanın en önemli gastronomik yarışması, hatta Mutfak Olimpiyatları kabul edilen Bocuse d'Or yarışması ilk kez Türkiye'de düzenleniyor. Ünlü Şef Mehmet Gürs, dünyanın en prestijli aşçılık yarışması olan Bocuse d'Or için yapılacak olan ilk ulusal elemelere başkanlık edecek. Uluslararası üne sahip Türk ve yabancı aşçıların katılımıyla, Bocuse d'Or Türkiye elemesi 9 Mart'ta yapılacak. Kazanan aday 2014 yılında İsveç-Stokholm'de gerçekleşecek olan Bocuse d'Or Avrupa seçmelerinde yarışma şansı elde edecek. Avrupa seçmeleri, birçok ünlü ve lider şefi bir araya getirecek ve Türkiye'ye dünya standartlarında ki bu etkinliğin kapılarını açmış olacak.

Sirha Fuarında yapılacak diğer aktiviteler arasında 8 Mart'ta Gastrobosphorus pastacılık yarışması da yer alıyor. Katılımcılar, Gastrobosphorus yarışmasını izleyerek tatlı menüleri için yeni fikirler edinecek. Ülkenin her yanından gelen adaylar, en iyi çikolata, pasta, Türk mutfağının alakart tatlıları, çikolata ve fırıncılık alanlarında yarışacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sırha İstanbul'a Uluslararası Yoğun Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement