Sivas'a Gelen Depremzedelere Psikolojik Destek - Son Dakika
Güncel

Sivas'a Gelen Depremzedelere Psikolojik Destek

Sivas\'a Gelen Depremzedelere Psikolojik Destek

Van'da meydana gelen depremlerin ardından Sivas'a gelerek kamu kurumlarının misafirhanesine yerleştirilen ailelere, İl Sağlık Müdürlüğü'nce psikolojik destek uygulaması başlatıldı.

23.11.2011 16:28

Van'da meydana gelen depremlerin ardından Sivas'a gelerek kamu kurumlarının misafirhanesine yerleştirilen ailelere, İl Sağlık Müdürlüğü'nce psikolojik destek uygulaması başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, yaklaşık 10 gündür kentte bulunan depremzede aileler için destek programı başlattı. İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, kurum misafirhanesinde kalan 20 depremzedeyi ziyaret etti. Van'dan Sivas'a toplam 91 kişinin geldiğini belirten İlter, bu kişilerin sağlık hizmeti alabilmesi için aile hekimine kaydını yaptırdıklarını söyledi. Depremzedelerin, kaldıkları misafirhanelerde sağlık taramasından geçirildiklerini kaydeden Bahattin İlter, şunları söyledi:

"Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar varsa hemen muayenelerini yapıyoruz. Gerekiyorsa da Evde Sağlık Hizmetleri birimimiz kapsamında sağlık muayenelerinin takibini yapıyoruz. Aile hekimliğimiz tarafından gebelerin işlemlerini hemen başlatıyoruz. Diğer rahatsızlığı olan vatandaşlarımız varsa gerekirse hastaneye götürüp, kendimiz tedavilerini yapıp ilaçlarını takip ederek tek tek hepsini yaptırıyoruz. Diğer misafirhanelerimizi de yerinde ziyaret ederek kontrol ettiriyoruz. Dolayısıyla hiçbir şekilde rahatsızlık duymayacakları, bütün ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Onlar büyük bir afet yaşadılar, hafif sarsıntılarla da devam ediyor. Bir iki ay içerisinde bu sıkıntılı dönemin geçeceğine inanıyoruz. İnşallah burada onların rahat edebileceği bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz"

Ailelerin yaşadıkları deprem nedeniyle psikolojik olarak da desteklendiğini söyleyen İlter, "Kendileriyle bire bir görüşüp bunun hayatta kalıcı etkileri olmaması için çalışmalar yapıyoruz. İleriye yönelik özellikle çocuklarda bunun etkisinin minimum düzeyde kalması için bütün arkadaşlarımız bu konuda seferber oldu. Psikolojik Destek Programı kapsamında, ilimize gelen misafirler ve gelecekler varsa onları da ekleyerek bu programı sürekli hale getireceğiz" dedi.

Ziyaret sırasında sağlık taraması yapılırken, psikolog Çağla Kılıç ise depremzedelere destek eğitimi verdi. Çocuklara ise diş macunu ve fırça da dağıtıldı.

Depremzedeler adına konuşan 67 yaşındaki Abdullah Aktaş, çok rahat olduklarını ve kendilerine ilgi gösterildiğini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Buradaki yetkililere teşekkür ediyorum. Burada çok rahatız ama aklımız hala Van'da" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'a Gelen Depremzedelere Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement