Sivas Devlet Tiyatrosu Perdelerini 'Yeraltılı' Oyunuyla Açıyor - Son Dakika
Güncel

Sivas Devlet Tiyatrosu Perdelerini 'Yeraltılı' Oyunuyla Açıyor

Sivas Devlet Tiyatrosu Perdelerini \'Yeraltılı\' Oyunuyla Açıyor

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) yeni yıla perdelerini 'Yeraltılı' adlı absürt komedi ile açıyor.

02.01.2013 15:36

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) yeni yıla perdelerini 'Yeraltılı' adlı absürt komedi ile açıyor. Prömiyeri yarın akşam yapılacak olan oyuna ilgi bekleniyor.

2012-2013 sezonunu 'İstanbul Efendisi' adlı oyunla açan SDT, yeni yıla 'Yeraltılı' adlı oyunla merhaba diyecek. Hristo Boyçev'in kaleme aldığı ve Hüseyin Mevsim'in Türkçe'ye çevirdiği oyun yarın saat 19.30'da seyirciyle buluşacak. SDT Müdürü Murat Gökçer'in yönettiği oyun, yer altından gelen büyük miktardaki para ile bir anda hayatı değişen bir kişinin yaşadıklarını anlatıyor. Ocak ayında 17 kez sahnelenecek oyuna Sivaslı tiyatro severlerin ilgi göstermesi bekleniyor.

Oyunun yardımcı yönetmenliği üstlenen Ankara Devlet Tiyatrosu yönetmeni Çağman Pala yaklaşık 7 haftadır bu oyuna hazırlandıklarını belirterek oyun hakkında bilgi verdi. Pala, "Temel olarak insanların para ilişkisi ve yaşam kalitesini sorgulayan bir oyun. Paranın önemi nedir, para olmadan da mutlu olabilir miyiz? Bunları ortaya çıkarmaya çalışan absürt bir komedi. Paranın varlığı bize ne kadar mutlu ediyor? Eğer bunu seyirciye düşündürebilirsek oyunumuz başarıya ulaşacaktır" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Devlet Tiyatrosu Perdelerini 'Yeraltılı' Oyunuyla Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement