Sivas'ta Şap Hastalığı Tespit Edildi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Şap Hastalığı Tespit Edildi

Sivas\'ta Şap Hastalığı Tespit Edildi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine hayvan pazarı üç hafta süreyle kapatıldı.

19.06.2013 17:25

Sivas'ın Suşehri ilçesinde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine hayvan pazarı üç hafta süreyle kapatıldı.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, şap hastalığı nedeniyle İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Küsmüş, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı'nın katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Demiral, ilçeye bağlı Naipli mevkiinde bulunan Karaağaç köyünde bazı hayvanlarda şap hastalığı görüldüğünü söyledi.

Şap hastalığının başka hayvanlara bulaşmaması için tedbir amaçlı olarak Suşehri Hayvan Pazarı'nın üç hafta süreyle kapatıldığını ifade eden Demiral, pazarın herhangi bir aksaklık olmaması durumunda 11 Temmuz'da açılacağını bildirdi.

Demiral, açıklamasında, "Naipli bölgesi Karaağaç köyümüzde şap hastalığı tespit edildi. Bu anlamda Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'na göre, ilçemizdeki hayvan hareketlerini 21 gün süreyle durdurduk. Bunun sebebi ortaya çıkmış olan şap hastalığının ilçemizin tamamına ve ilçemizin dışına yayılmasını engellemek. Bütün köylülerimiz ve vatandaşlarımız aldığımız bu kararın gereğini yerine getirmelidir. 21 gün süreyle her türlü hayvan hareketini durdurmalarını kendilerinden rica ediyoruz. Bu hem ilçemizin hem de çevre il ve ilçelerin menfaatine olur. Aksine davranırsak şap hastalığı hem ilçemize hem de ilçemiz dışına yayılır, ki bu da köylümüzü, vatandaşlarımızı ekonomik anlamda çok mağdur eden bir durum olur. Biz her türlü tedbirimizi alıyoruz en kısa sürede şap hastalığının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Şap Hastalığı Tespit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement