Sivaslı Köylüler, Tokat'a Bağlanmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Sivaslı Köylüler, Tokat'a Bağlanmak İstiyor

Sivaslı Köylüler, Tokat\'a Bağlanmak İstiyor

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Çırçır beldesine bağlı Esençay köylüleri Tokat merkeze bağlı Çamlıbel beldesine bağlanmak istiyor.

19.12.2013 11:39

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Çırçır beldesine bağlı Esençay köylüleri Tokat merkeze bağlı Çamlıbel beldesine bağlanmak istiyor.

Sivas'a 97 kilometre, Yıldızeli ilçesine 50 kilometre, Çırçır beldesine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Esençay köyü, Tokat'a 51 kilometre Çamlıbel beldesine ise 21 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kış aylarında Sivas'a bağlı oldukları yolun açılmasına rağmen ilçeye uzak olmaları nedeni ile mağdur olduklarını ileri süren köylüler, Tokat'a bağlanarak bu istikametteki yolu daha rahat kullanmak istiyor.

Köylülerden Arslan Koten, kış aylarında sorun yaşadıklarını ileri sürerek, "Geçen yıl kış ayında hastalanmam üzerine acil olarak Sivas uzak olması nedeni ile Tokat'a kaldırıldım. Biz tüm işlerimizi Tokat'ta görüyoruz. Tokat'a daha yakın olmamızdan dolayı Sivas'tan ayrılmak istiyoruz" dedi.

Veli Arslan da Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin kendilerine uzak olduğu için imkanlardan faydalanamadıklarını öne sürerek, bu nedenle Tokat'a bağlanmak istediklerini kaydetti.

"COĞRAFİ KONUM ENGELİ"

Tokat sınırdaki Esençay köyünün coğrafi konumu itibariyle yüksek ve dağlık kesimde olması sınır çizgisinin belirlenmesinde önemli rol oynuyor. 2012 yılında Sivas Valiliği'nce yaptırılan halk oylamasında seçmen listesinde kayıtlı 38 seçmenden 32'si 'evet' oyu kullanarak Tokat'a bağlanmak isterken, 3 seçmenin ise 'hayır' oyu kullandı. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol başkanlığında 2012 yılında alınan komisyon kararında şu bilgilere yer verildi: "Esençay köyünün kamu hizmetlerinden doğan ilişkilerinde herhangi bir sorun olmadığı, Tokat iline yakın olması dışında bağlanmasını gerektirecek herhangi bir neden bulunmadığı, Esençay köyünün Tokat'a bağlanması halinde Yıldızeli ilçesinin diğer köylerinin de bağlanma taleplerinin gündeme geleceği ve o bölgede bulunan köylerin idari bağlılığının değişmesi halinde iller arasında yeniden sınır çizimine gidilmek zorunda kalınacağı ve dolayısıyla iki il arasında sınır ihtilaflarının yaşanabileceği değerlendirilerek Sivas Valiliği İl İdare Kurulu'nun 24/07/2012 tarih ve 2012/127 sayılı kararı ile Esençay köyünün idari bağlılığının bağlı olduğu birimden ayrılarak Tokat ili merkez ilçesi Çamlıbel beldesine bağlanması talebinin uygun görülmedi." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivaslı Köylüler, Tokat'a Bağlanmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement