Smdk Başkanı Carba Suudi Arabistan'da - Son Dakika
Güncel

Smdk Başkanı Carba Suudi Arabistan'da

Smdk Başkanı Carba Suudi Arabistan\'da

SMDK Başkanı Carba ile Savunma Bakanı Mustafa, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a geldi.

22.04.2014 13:05

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba ile geçici hükümetin Savunma Bakanı Esad Mustafa'nın, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan'da ikamet eden SMDK üyesi Halid en- Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Riyad'a bir heyetle gelen SMDK Başkanı Carba ve Savunma Bakanı Mustafa'nın, Suudlu yetkililerle siyasi ve askeri konuları görüşmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Suudi Arabistan ziyaretinin iki gün süreceğini aktaran Nasır, "Muhaliflere siyasi ve askeri destek için Suudlu yetkililerle görüşülecek. Esed'in, Haziran ayında cumhurbaşkanlığı seçimine gideceğini ilan etmesiyle tüm siyasi çözüm yollarını kapattığını ortaya çıkarmak için siyasi destek konusu ele alınacak. Ayrıca uluslararası güçlerin siyasi çözüme rağbet etmesi için muhaliflerin rejim güçlerine karşı silahlandırılması talep edilecek" diye konuştu.

Nasır, SMDK Başkanı Carba'nın iki günlük Suudi Arabistan ziyaretinden sonra Mayıs ayında Washington'a gideceğini kaydetti.

Suudi Arabistan, Esed rejiminin düşürülmesi için muhaliflere destek veren ülkelerin başında yer alıyor.

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el Lahham, dün yaptığı açıklamada Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin 3 Haziran'da yapılacağını belirtmişti. - Suriye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk Başkanı Carba Suudi Arabistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement