Sokakta Kalan 9 Kişilik Aileye Devlet Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sokakta Kalan 9 Kişilik Aileye Devlet Sahip Çıktı

Sokakta Kalan 9 Kişilik Aileye Devlet Sahip Çıktı

Şanlıurfa'da,evden çıkarılan ve boş arazide sabahlayan 9 kişilik aileye, İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürleri sahip çıktı.

30.09.2013 13:09  Güncelleme: 17:30

Şanlıurfa'da, kiralarını ödeyemedikleri gerekçesiyle evden çıkarılan ve boş arazide sabahlayan 9 kişilik aileye, kendilerini fark eden İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) müdürleri sahip çıktı. Geceyi sokakta geçiren aileye ev kirasının yanı sıra çeşitli yardımlarda bulunulacağı bildirildi.

45 yaşındaki inşaat işçisi Musa Dikeç eşi ve 7 çocuğu ile birlikte 300 lira kirayla oturdukları Eyyübiye Mahallesi'nde evlerinden 3 aydır kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle dün gece çıkarıldı. Kira alacağına karşılık bazı eşyalarına ev sahibinin el koyduğunu ileri süren Dikeç ailesinin fertleri, gece yanlarına aldıkları eşyalar ile birlikte İŞKUR İl Müdürlüğü yakınındaki boş araziye geldi. Arazide sabahlayan Dikeç ailesinin fertleri, sabah saatlerinde mesaiye gelen İŞKUR Müdürü Necdet Karasevda tarafından fark edildi. Aile ile görüşen Karasevda'nın durumu iletmesinin ardından Şanlıurfa SYDV Müdürü Ekrem Ayaz da araziye geldi. Karasevda ve Ayaz, görüştükleri Dikeç ailesinin fertlerine ev kirasını ödeme ve iş bulma sözü verdi. Yapılan görüşmenin ardından 9 kişilik aile, otomobille Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne götürüldü. Eşi ve çocuklarıyla boş arazide sabahladıklarını gözyaşları içerisinde anlatan Rahime Dikeç, "Ev kiramızı ödeyemediğimiz için sokakta kaldık. Sağ olsun devlet yetkilileri bize sahip çıktı" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokakta Kalan 9 Kişilik Aileye Devlet Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement