Kaçırılan Libya Uçağındaki Tüm Yolcuların Tahliye Edildiği Anlar Kamerada - Son Dakika
Güncel

Kaçırılan Libya Uçağındaki Tüm Yolcuların Tahliye Edildiği Anlar Kamerada

118 kişiyi taşıyan Libya uçağı kaçırıldı. Yaklaşık 2 saat süren pazarlıkların ardından tüm yolcular tahliye edildi. Korku dolu anlar yaşayan yolcuların kurtulduğu anlar kameralara yansıdı

23.12.2016 13:52  Güncelleme: 18:02

118 kişiyi taşıyan Libya uçağı iki saldırgan tarafından kaçırıldı. Kaçırılan uçak Malta Luqa Havaalanına iniş yaptı. Uçağı kaçıran iki saldırgan uçağı havaya uçurmakla tehdit etti.

KADDAFİ YANLISI KORSANLAR SEYFÜLİSLAM KADDAFİ'NİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİLER

Malta basını ise korsanların Kaddafi yanlısı olduğunu iddia etti. Korsanlar yaşanan pazarlıklar sonucunda Seyfülislam Kaddafi'nin cezaevinden bırakılmasını talep ettiler.

TAHLİYE EDİLDİLER

Bu gelişmenin ardından korsanlar uçaktaki kadın ve çocukları serbest bıraktılar. Malta Başbakanı da kadın ve çocukların serbest bırakıldığını doğruladı. İlerleyen dakikalarda ise diğer yolcular da serbest bırakıldı.


MALTA BAŞBAKANI'NDAN KISA AÇIKLAMA

Kaçırma olayının ardından Malta Başbakanı Joseph Muscat da, Twitter'da kaçırılma durumu ile ilgili Libya'nın bilgilendirildiğini açıkladı. Muscat, güvenlik görevlileri ve ambulansların hazır beklediğini ekledi.

Muscat, bir sonraki paylaşımında ise 111 yolcunun 82'sinin erkek, 28'inin kadın ve birinin çocuk olduğunu açıkladı.


UÇAĞIN ETRAFINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Havacılık sitelerinden Flightradar24'te yer alan bilgiye göre; Afriqiyah Havayolları'na ait Airbus 320 tipi uçak, yolcu ve mürettebatıyla birlikte içindeki 118 kişiyle Sebha kentinden Trablus'a gitmek üzereyken, Malta'ya doğru yöneldi.

Emniyet yetkilileri, Malta'da havaalanında bekleyen uçağın etrafında güvenlik önlemleri almış durumda. Şu ana kadar uçağa yönelik herhangi bir operasyon düzenlenmedi.

Öte yandan Malta Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar iptal edildi veya başka yere yönlendirildi.


DAİLY MAİL: BİRİNİN ELİNDE EL BOMBASI VAR

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan iddiaya göre saldırganların birinin elinde el bombası bulunuyor. Başka bir iddiaya göre saldırganlar yolcuları serbest bırkacaklarını ancak uçuş personelini bırakmayacaklarını söylediler.

PİLOT LİBYA'YA İNMEYE ÇALIŞMIŞ

Havalimanından bir güvenlik yetkilisi, uçağın pilotunun Libya'ya iniş yapmaya çalıştığı fakat korsanların buna izin vermediği, kurulan son irtibatta ise Tripoli'nin Mitiga Havalimanı'na, kaçırıldıklarına dair bilgi verdiğini aktardı.

Reuters'a konuşan kaynak, "Pilot doğru bölgeye inmek için çok çaba harcadı fakat korsanlar reddetti." dedi.

Öte yandan Malta Uluslararası Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar iptal edildi veya başka yere yönlendirildi.

SEYFÜLİSLAM KADDAFİ KİMDİR

Muammer Kaddafi'nin oğlu, Seyfülislam Kaddafi (41) Libya'da "ulusun güvenliğini tehlikeye atmak" suçundan yargılanıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi de Libyalı yetkililerin teslim etmek istemediği Seyfülislam Kaddafi'yi Lahey'de yargılamak istiyor.

Kaçırılan Libya Uçağındaki Tüm Yolcuların Tahliye Edildiği Anlar Kamerada

Son Dakika Güncel Kaçırılan Libya Uçağındaki Tüm Yolcuların Tahliye Edildiği Anlar Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement