Sosyal Medyadaki Gıda Bilgilerine Dikkat - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medyadaki Gıda Bilgilerine Dikkat

Sosyal Medyadaki Gıda Bilgilerine Dikkat

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu, sosyal medyada bilgi kirliliğinin olduğunu söyledi.

22.11.2013 10:05  Güncelleme: 10:07

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu, sosyal medyada gıdayla ilgili ciddi bir bilgi kirliliğinin olduğunu söyledi.

BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen "Gıda Mevzuatındaki Yenilikler, Uygulamaları ve Tüketici Hakları" konulu panelde, 5996 sayılı yeni kanunla getirilen düzenlemeler tartışıldı. Panele BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu üyeleri ile gıda sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, gıda sektöründe çalışan beyaz yakalılar (mühendisler) ve borsa temsilcileri ilgi gösterdi.

Açılış konuşmalarının ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu, "Gıda Güvenilirliği, İdari Yaptırımlar ve Cezalar", kontrol görevlisi Caner Erken, "Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Değişiklikler, Onay ve HACCP İşlemleri", kontrol görevlisi Sibel Tokat, "Etiketleme Yönetmeliği ve Değişiklikler", Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü-Teknik Koordinatörü Orhan Eren, "Analizler", Ülker Golf Kalite Güvence Müdürü Burcu Er, "İşletme-Tüketici İlişkileri ve Kalite Yönetimi", Egemenoğlu Hukuk Bürosu'ndan Avukat Salih Duman ise, "Tüketici Hakları, Şikayetler ve Hukuki Sorumluluklar" konularında katılımcılara bilgi verdi.

"SOSYAL MEDYADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

Konuşmasında özellikle sosyal medyada gıda güvenliğiyle ilgili ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Erdal Kuzucu, gıdadaki bütün sürecin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kontrolünde olduğunu vurguladı. İl Müdürlüğü olarak toplumun tüm paydaşlarıyla irtibat ve iş birliği halinde olduklarını kaydeden Kuzucu, gıda güvenilirliğinin, birincil üretimden başlayarak son tüketiciye kadarki gıda zinciri boyunca sağlandığını anlattı. Kuzucu, "Tüketicilere güvenilir gıda temin etmek, etkin ve yeterli denetim yapmak Bakanlığımızın asli görevlerindendir. Gıda üreticisi ise, ürettiği ürünün uygun olduğunu sağlamaktan birinci derecede sorumludur" dedi.

"ETİKETLER GIDANIN İÇERİĞİNİ AÇIKÇA ANLATMALI"

Etiket yönetmeliği ile ilgili düzenlemeleri paylaşan Sibel Tokat ise, etiketlemenin kesinlikle tüketiciyi yanıltıcı biçimde olamayacağını anlattı. "Yönetmeliklere uygun olmayan etiketlerle ilgili çok fazla işlem yapıyoruz" diyen Tokat, etiketin gıdadaki içeriğin doğru, açık ve tüketicinin anlayabileceği şekilde düzenlenmesinin mecburi olduğunu kaydetti.

Gıda ürünlerindeki "hileli" işlemlerle ilgili Bursa Gıda ve Yem Kontrol Araştırma Merkez Enstitüsü'nde beklentileri tam anlamıyla karşılayan analizler yapabildiklerini söyleyen Orhan Eren de kamuoyunda tartışma konusu olan ürünlerin ölçümünü rahatlıkla gerçekleştirebildiklerini vurguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sosyal Medyadaki Gıda Bilgilerine Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement