Spor, Büyükşehir'le Yaşam Biçimi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Spor, Büyükşehir'le Yaşam Biçimi Oluyor

Spor, Büyükşehir\'le Yaşam Biçimi Oluyor

5 bin öğrencinin sporla buluşacağı Yaz Spor Okulu, minik yüzücüleri Havuzlu Park'ta buluşturdu.

19.06.2012 16:40

Bursa Büyükşehir Belediye spor Kulübü tarafından düzenlenen ve yaklaşık 5 bin öğrencinin sporla buluşacağı Yaz Spor Okulu, minik yüzücüleri Havuzlu Park'ta buluşturdu. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, kış ve yaz spor okullarıyla sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirilmesi, çocukların spora yönlendirilmesi amacıyla her yıl düzenli olarak organize ettiği Yaz Spor Okulları, 11 Haziran'da start aldı. Toplam 7 branşta gerçekleştirilen eğitimlerin yüzme branşı Havuzlu Park'ta düzenlenen törenle başladı. Ağustos ayına kadar devam edecek eğitimlerin birinci döneminde yüzme branşında 500, basketbolda 300, voleybolda 300, karatede 150, teniste 200, güreşte 50 ve masa tenisinde 200 öğrenciye eğitim veriliyor. Üç dönem halinde verilecek eğitimlerde 5 bin öğrencinin sporla buluşturulması amaçlanıyor.

Yüzme branşının açılışı nedeniyle düzenlenen ve küçük yüzücülerin ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, "Sayımızı bundan sonraki yıllarda çoğaltarak her çocuğun spor yapmasını ve yeni tesisler oluşturarak spor arenasında kulüp olarak boy göstermek en önemli hedefimiz. Kentimizde yaşan çocuklarımızın yaz aylarını sağlık dolu bir ortamda geçirmeleri ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları ve yetenekli öğrencileri kulüp temel eğitim çalışmalarına alarak yarışmacı sporcu olarak yetiştirmek istiyoruz.

Çocuklarımızın fikir, ruh, beden sağlığı açısından da topluma faydamı bireyler olarak yetişmesine de önemli bir katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Tüm branşlarda 80 uzman eğitmenin görev aldığı yaz okullarının yüzme branşı daha sonra küçük yüzücülerin havuzdaki temel eğitimi ile başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Spor, Büyükşehir'le Yaşam Biçimi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement