Suçun Önlenmesinde Polis- Muhtar El Ele - Son Dakika
Güncel

Suçun Önlenmesinde Polis- Muhtar El Ele

Suçun Önlenmesinde Polis- Muhtar El Ele

Antalya Emniyet Müdürlüğü, suçu önlemeye yönelik projelerine bir yenisini ekledi.

22.11.2011 15:12

Antalya Emniyet Müdürlüğü, suçu önlemeye yönelik projelerine bir yenisini ekledi. Projeye göre, Antalya'daki 163 muhtardan her biri, mahallesindeki olumsuzluğu www.antalya.pol.tr adresinin ana yüzünde bulunan 'Muhtarlarla Çözüm Topluluğu' butonuna tıklayarak, polise iletebilecek.

Projenin tanıtımıyla ilgili Uncalı Sosyal Tesisleri'ndeki toplantı salonunda, kentin üst düzey emniyet mensuplarıyla muhtarlar bir araya geldi. Antalya Emniyeti Basın Protokol Şube Müdürü Taha Gün, sistemin işleyişi hakkında detaylı bir brifing verdi. www.antalya.pol.tr sitesinin ana yüzünde 'Muhtarlarla Çözüm Topluluğu' adlı buton oluşturulduğunu, 163 muhtar için ayrı ayrı kullanıcı adı ve şifre tanımlandığını söyleyen Gün, "Kullanıcı, mahallesinde güvenlikle ilgili gördüğü bir problem ya da emniyet hizmetlerine ilişkin bilgi talebini sisteme girdikten sonra Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi'ne ulaşan talep, ilgili birime yazı ile gönderilecek. Talebe verilecek cevap, 1-30 gün içinde ilgili muhtarın hesabına gönderilecek. 155 Polis İmdat telefonuna yapılması gereken aciliyeti olan ihbar ve bildirimler için bu butonu kullanmak uygun değil. Bu tür ihbarların 115 çağrı merkezine yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Muhtarlar Derneği Antalya Şube Başkanı Nazif Alp, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün son zamanlarda suçu önleme konusunda önemli projelere imza attığını söyledi. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise koruyucu ve önleyici tedbirlere öncelik verilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bu tip projeler giderek önem kazanıyor. Özellikle kadına şiddet ve çocuk istismarı gibi suçlar yeterince şikayet edilmediği için kronik bir yara haline geliyor. Bu sayede bu tip suçlarda da azalma olacağını düşünüyorum" dedi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün suçla mücadele ve suçu önleme konusunda dünya çapında ses getiren önemli projelere imza attığını söyledi.

40'IN ÜZERİNDE PROJE

Antalya Emniyet Müdürü vekili Oğuz Oral Aydın ise Antalya Emniyeti'nin suçu önlemeye yönelik 40'ın üzerinde projeye imza attığını, bunlardan 6'sının ise AB destekli olduğunu söyledi. Amaçlarının daha güvenli bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Aydın, şöyle dedi:

"Çok ortaklı ve çok aktörlü güvenlik yönetişimi prensibimizin bir tezahürü olarak 163 muhtarımızın katılımıyla muhtarlarla çözüm topluluğu oluşturduk. Hızla kentleşme ve toplumsal gelişmelerle birlikte komşuluk, kentlilik, mahalle ve komşuluk kavramlarında zamanla önemli sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu kavramların yerini yabancılaşma, kenar mahalle, soyutlanma- dışlanma gibi kavramların aldığı görülüyor. Toplumun en küçük yerleşim birimi olan mahalleler, demokratik toplumların temel yerel formu niteliğindedir. Bu nedenle mahalle ileri gelenlerinin başta kent güvenliği olmak üzere bir çok konudaki rolünün artırılmasına yönelik çabalara önem verilmelidir." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suçun Önlenmesinde Polis- Muhtar El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement