Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ Açıklaması

Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ Açıklaması

İlk Çivi Yazısı ve Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ, “Atatürk, Sümerler ile Türklerin aralarında büyük bir bağ olduğunu düşünüyordu” dedi.

13.01.2014 15:24

İlk Çivi Yazısı ve Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ, "Atatürk, Sümerler ile Türklerin aralarında büyük bir bağ olduğunu düşünüyordu" dedi.

Türkiye'de ilk Çivi Yazısı ve Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ, 'Sümerler ve Atatürk' konulu Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezinde konferans düzendi.

Atatürk zamanını ve devrimlerinin hepsini zamanında yaşadığını belirten Çığ, "Zaman zaman o günleri düşünüyorum, o kısa devre de neler yapılmış, neler oldu bir türlü aklım almıyor. İnanın bugün bile aklım almıyor. Beni en çok hayrete düşüren kadın erkek eşitliğidir" diye ifade etti.

Atatürk'ün, Sümer ve Hitit konularının halka inmesini istediğini kaydeden Çığ, "Öğrencilerin kulaklarında bir şey olsun, araştırma yapsınlar diyordu. Bu bakımdan Sümerbank ve Etibank koydu bankaların adını. Atatürk, Sümerler ile Türklerin aralarında büyük bir bağ olduğunu düşünüyordu. Hatta o zaman bir yabancı Sümerler Türk'tür demiş, Atatürk'te kanıtlayın diyor çünkü Atatürk kanıtsız hiç bir şeyi kabul etmiyor. Bu yüzden de Sümerlerin Türk olup almadığının araştırılmasını istiyor bunun da halka söylenmesini ifade ediyor" dedi.

Atatürk ve Sümerleri anlatan Çığ, Sümerlerin hikaye ve yaşam şartlarına yönelik örnekler verdi. Konferansın sonunda Çığ'a plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sümeroloji Uzmanı Muazzez İlmiye Çığ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement