Sürat Kargo Filosunu Çevre Dostu Elektrikli Araçlarla Yenilemeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Sürat Kargo Filosunu Çevre Dostu Elektrikli Araçlarla Yenilemeye Başladı

Sürat Kargo Filosunu Çevre Dostu Elektrikli Araçlarla Yenilemeye Başladı

Sürat Kargo, filosunu çevre dostu elektrikli araçlarla yenilemeye başladı.

08.05.2013 17:05

Sürat Kargo, filosunu çevre dostu elektrikli araçlarla yenilemeye başladı. İlk olarak İstanbul'da başlatılan çalışmayla elektrikli hafif ticari segmentinde yer alan eKangoo araçları hizmete sokuldu.

Sürat Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, daha önce sektörü çevreci poşetlerle tanıştıran Sürat Kargo, çalışanlara vereceği eğitim ve aktivitelerle yeni bir adım atmayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, sektörü çevrecilik kavramı ile tanıştıran ilk kargo firması olduklarını belirtti. Sağırlı, "Yaklaşık 3 yıl önce daha pahalı olmasına rağmen tüm kargo poşetlerinde doğada bozulan malzeme kullanmaya başladık. Uzun zamandır da çevre kirliliği ve karbon salınımını azaltmak için çalışmalarımız devam ediyordu. Bunun neticesinde elektrikli araçları aldık ve kullanmaya başladık. Çevre duyarlılığını arttırmak için bundan böyle de birçok proje geliştirmeyi ve sektörün öncüsü olmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçların sayısını dönemsel olarak arttırmayı planladıklarını dile getiren Sağırlı, çevreye zarar vermeden ticaret yapılabileceğine inandıklarını, İstanbul'un ardından planlama çerçevesinde elektrikli araçları bütün yurda yaymayı hedeflediklerini kaydetti.

Sağırlı, araçların bataryasının tamamı şarj edildiğinde 110 kilometre menzile ve 100 kilometre hıza kadar çıkabildiğini, bunun için İstanbul genelindeki Sürat Kargo şubelerine şarj istasyonları kurduklarını, araçların aküsü tam şarj edildiğinde bir günlük dağıtıma yetebildiğini vurguladı.

Bu arada, Sürat Kargo "Çevre bilinci ailede başlar" sloganıyla kargo doğa dostu poşet ve elektrikli araç alımlarının yanı sıra 5 bini aşan personeline de eğitim vermeye hazırlanıyor. Çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan çalışmanın ikinci etabında çalışan aileleri de çeşitli aktivitelere katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sürat Kargo Filosunu Çevre Dostu Elektrikli Araçlarla Yenilemeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement