Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Suriye Dışişleri Bakanı el-Muallim: "Esed, 2014'teki seçimlere kadar iktidarda kalacak"- El-Muallim, muhaliflerle sağlanacak anlaşmanın, referanduma götürülmesini gerektiğini söyledi

29.05.2013 22:29

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in en azından 2014'te yapılması planlanan seçimlere kadar iktidarda kalacağını ve bir dönem için daha aday olabileceğini açıkladı.

El-Muallim, televizyondan yaptığı açıklamada, "Esed, seçimlere kadar Suriye Arap Cumhuriyeti'nin devlet başkanıdır. Esed, 2014'teki seçimlerde aday olup olmayacağını o zamanki duruma ve halkın iradesine göre karar verecek. Eğer halk aday olmasını isterse seçime katılacak. Halkın istememesi durumunda Esed'in aday olacağını sanmıyorum" dedi.

ABD ve diğer batılı ülkelerin Esed'e yaptığı istifa çağrılarına değinen el-Muallim, "Suriye'yi kimin yöneteceğine Amerikalılar karar veremez. Buna izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Muhaliflerle yürütülen barış görüşmelerinde sağlanacak herhangi bir anlaşmanın referanduma götürülmesi gerektiğini belirten el-Muallim, anlaşmanın, ancak halk tarafından desteklenmesi durumunda geçerli olacağına işaret etti.

El-Muallim, İsrail'in Suriye'ye tekrar saldırması durumunda derhal yanıt vereceklerini de kaydetti. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement