Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Nusra Cephesi ve El Aksa Ordusu, İdlib kenti kırsalında bulunan Suriye Devrimciler Cephesi ile aralarındaki uzlaşmayı sona erdirdi.

18.11.2014 04:28

Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu, Suriye'nin İdlib kentinin güney kırsalındaki "Cibala" ve "Maarzeyta" köylerinde "Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi" ile aralarındaki uzlaşmayı sona erdirdiklerini duyurdu.

Nusra Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada, uzlaşının sona erdirilmesinin, taraflar arasındaki anlaşmazlığı gidermek için görevlendirilen mahkemenin, her konuda yetki sahibi olduğu yönünde karar vermesinden kaynaklandığı belirtildi.

"Cibala" ve "Maarzeyta" köylerinde "Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi" ile "Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu" ittifakı arasında bir süredir devam eden çatışmalar, Ahraru'ş Şam Hareketi ve bölgedeki şer'i mahkemenin girişimiyle geçen hafta sona ermişti.

Söz konusu mahkeme, "Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi" ile "Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu" ittifakı arasında bir haftadan fazla devam eden çatışmaların ardından her iki tarafın da onayıyla kurulmuştu.

Nusra Cephesi ve El-Aksa Ordusu ittifakı ile "Hazm Hareketi" ve "Suriye Devrimciler Cephesi" ittifakı arasındaki çatışmalar, Nusra Cephesi'nin Suriye Devrimciler Cephesi yetkililerinden bazı kişileri tutuklaması ile başlamıştı.

İdlib kırsalında Nusra Cephesi ile Suriye Devrimciler Cephesi arasında birçok bölgede çıkan çatışmalar, Nusra'nın Suriye Devrimciler Cephesi lideri Cemal Maruf'un doğduğu köyü ele geçirmesi ile sona ermişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement