Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto

Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Suriye Konsolosluğu önünde düzenlenen eylemle Beşar Esad yönetimini protesto etti.

05.02.2012 16:18

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Suriye Konsolosluğu önünde düzenlenen eylemle Beşar Esad yönetimini protesto etti. ÖZGÜR DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Suriye halkı direnişle özgürleşmeninn ne olduğunu göstermektedir" dedi.

Aralarında Özgür Der, Mazlum Der ve Suriyeli muhaliflerinde olduğu yaklaşık 300 kişilik grup Maçka Lisesi önünde toplanarak, Suriye konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçtiler.

Beşer Esad'ı protesto etmek için Suriye konsolosluğu önünde toplanan grup adına ilk olarak konuşan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Suriye halkı direnişle özgürleşmenin ne olduğunu göstermektedir. Bizler sadece Suriye halkına destek vermiyoruz. İnsan olmanın Müslüman olmanın gereğini yapıyoruz" dedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay ise "Bir an önce Türkiye Suriye'nin büyükelçiliği görevine son vermesinin istiyoruz" diye konuştu.

Türk halkının desteği için teşekkür eden Suriye Ulusal Meclis Üyesi Mahmut Osman, "Bizi yalnız bırakmadılar. Beşer Esad bir diktatördür. Türkiye'nin desteğiyle gidecektir" diye konuştu.

Konsolosluk önündeki bir diğer eylem ise Saadet Partisi gerçekleştirdi. Suriye'deki olaylara tepkisini gösteren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Beşer Esad kendisine yapılan bütün uyarılara rağmen ısrarla inatla bu talepleri silahla karşılık vermesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacağız. Esad mazlumların akıttığı kanında boğulacaktır" şeklinde konuştu.

Grup konuşmanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

BAYRAK ASTILAR

Öte yandan, bayrak asmak isterken polis müdahalesiyle karşılaşan Suriyeli grup, amaçlarına ulaştı. Polis ile Suriyeliler arasında yapılan pazarlıklar sonucunda grup adına iki kişi bayrağı Suriye konsolosluğunun bulunduğu binanın kapısına tekbir sesiyle astı. Ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement