Süs Bitkileri Özel Masada Üretiliyor - Son Dakika
Güncel

Süs Bitkileri Özel Masada Üretiliyor

Süs Bitkileri Özel Masada Üretiliyor

Malatya Orman Fidanlık Şefi tarafından tasarlanan alttan ısıtmalı özel masalarda bitki köklendirme yapılmaya başlandı.

05.03.2014 09:54  Güncelleme: 09:56

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle Malatya Orman Fidanlık Şefi tarafından tasarlanan alttan ısıtmalı özel masalarda bitki köklendirme yapılmaya başlandı. Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Malatya ve Elazığ'da kullanılmaya başlanılan özel yapılan masalar sayesinde hem bölgenin süs bitkisi karşılanması, hem de ekonomiye katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Orman Fidanlık Şefliğinde görevli Şef Serkan Yılmaz, bitki köklendirme için alttan ısıtmalı sistemi tasarladı. Yılmaz'ın tasarladığı sistem bölge müdürlüğünün onayı ile Malatya'da Dilek Orman Fidanlığı ile Elazığ Orman Fidanlığı'nda kullanılmaya başlandı.

Bitkileri köklendirmek için ısıtmalı özel masalardan 16 tane hazırlandığını ve bunlardan 8'inin Elazığ'da, 8'inin de Malatya'da kullanıma başlandığını belirten Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "Şefimiz tarafından alttan ısıtmalı sistem kullanılarak bitki köklendirme masaları tasarlandı. Bu sayede hem mali açıdan hem de zamandan büyük ölçüde tasarruf edilip üretilen süs bitkileri ile ekonomimize katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Geçen yıl 15 bin olan aşılı fidan sayısını bu yıl 70 bine çıkardık. Fidanlıklarımızda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Elazığ ve bölgenin aşılı fidan ve süs bitkisi ihtiyacının karşılanması açısından yaptığımız çalışmalar çok önemli" dedi.

Elazığ ve Malatya'da kullanılmaya başlanana alttan ısıtmalı çelik masalar sayesinde bölgenin süs bitki ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Süs Bitkileri Özel Masada Üretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement