Svoboda Partisi lideri Tyagnibok - Son Dakika
Güncel

Svoboda Partisi lideri Tyagnibok

Svoboda Partisi lideri Tyagnibok

Ukrayna'da hükümet karşıtı gösteriler sürerken, Svoboda (Özgürlük) Partisi lideri Oleg Tyagnibok, gösteriler sırasında şiddet uygulayanların cezalandırılmasını ve gözaltına alınanların serbest bı...

10.12.2013 11:10

Ukrayna'da hükümet karşıtı gösteriler sürerken, Svoboda (Özgürlük) Partisi lideri Oleg Tyagnibok, gösteriler sırasında şiddet uygulayanların cezalandırılmasını ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Tyagnibok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz hakkımızı arıyoruz" diyerek, "Ukraynalıların Avrupalı olması için ortaya çıktıklarını" söyledi.

Hükümetin halkı dinlemediğini ve halkın ayağa kalktığını belirten Tyagnibuk, "Tüm Ukrayna, hükümete karşı protesto halinde. Hükümet binalarını bloke ediyoruz ve hükümetin kendi halkını dinlemesini sağlamak için çaba harcıyoruz" dedi.

"Müzakerelere oturmaya hazır olduklarını" ifade ederek, bunun için bazı şartları olduğunu vurgulayan Tyagnibuk, "Öncelikle şiddet uygulayanların cezalandırılmasını, olaylarda tutuklanan 16 kişinin salıverilmesini ve yönetimin istifa etmesini istediklerini" kaydetti.

Tyagnibuk, "İnsanlar direniyor, bekliyor. Zafer bizimle olacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Svoboda Partisi lideri Tyagnibok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement