Tahlisiye ekipleri yarıştı - Son Dakika
Güncel

Tahlisiye ekipleri yarıştı

Tahlisiye ekipleri yarıştı

Maden ocaklarındaki kazalara müdahale eden tahlisiye ekipleri, senaryo gereğince ocakta mahsur kalan işçiyi en kısa sürede kurtarmak için yarıştı.

03.12.2013 14:25

Maden ocaklarındaki kazalara müdahale eden tahlisiye ekipleri, senaryo gereğince ocakta mahsur kalan işçiyi en kısa sürede kurtarmak için yarıştı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Merkez Tahlisiye İstasyonu'nda düzenlen yarışmada kuruma bağlı Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Kozlu müesseselerindeki tahlisiye ekipleri, senaryo gereğince göçükte mahsur kalan işçiyi kurtarmaya çalıştı.

İstasyondaki yapay maden ocağına sürünerek giren ekipler, devrilen havalandırma borusunu tamir etti. Daha sonra istasyonun bahçesinde tahkimat yapan ekipler, mahsur kalan işçiyi kurtardı.

TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanı Mesut Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi işbirliğiyle yarışma düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya katılan ekiplerin altışar kişiden oluştuğunu, cihaz bakım ustasının da kendilerine eşlik ettiğini anlatan Öztürk, "İlk defa böyle bir yarışma düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmayı ülke geneline yayarak tahlisiyeci yarışma düzenlemeyi planlıyoruz. Bu yarışmaların tahlisiyecileri motive edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

- "40 yakın tahlisiye istasyonuna hizmet veriyoruz"

Tahlisiyecilerin kaza veya olaylarda mahsur kalan kişilerle malzemeyi kurtarma işi yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye'deki ilk tahlisiye istasyonunun 1938'de Almanlar tarafından yapıldığını anımsatan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tahlisiye istasyonumuz iki yıl önce yenilenerek modern hale kavuşturuldu. Buradaki eğitilmiş insanlar, tahlisiye cihazlarıyla bulundukları ortamda hiç hava almadan, suni teneffüs cihazları kullanarak kazazede veya yaralıyı kurtarmaya çalışan kişilerdir. Türkçesi, 'kurumların fedaileridir' bunlar. Tahlisiyeciler ilk önce canlıları, sonra yaşamını yitirenleri, en sonunda da malzemeleri kurtarır. Ülkemizde ilk olmamız nedeniyle Türkiye'de 40 yakın tahlisiye istasyonuna hizmet veriyoruz.

Dolayısıyla yaklaşık kurumumuzda 700, kurum dışında ise binin üzerinde tahlisiyeci yetiştiriyoruz. Bu, TTK için gurur kaynağıdır."

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı ise tahlisiyecilerin zor görevler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tahlisiyeciler kuralları yerine getirerek çalışan insanlardır. Bu yarışmayı ilk defa düzenliyoruz. Yarışmada tahlisiyeciler neler yapıyor, onları görme fırsatı buluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahlisiye ekipleri yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement