Taksim'de "1 Dakika Saygı Duruşu" Rekoru İçin Toplandılar - Son Dakika
Güncel

Taksim'de "1 Dakika Saygı Duruşu" Rekoru İçin Toplandılar

Taksim\'de "1 Dakika Saygı Duruşu" Rekoru İçin Toplandılar

Dünya Çocuk Rekorları Projesi kapsamında, 2082 ilköğretim okulu öğrencisi, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda bir dakika, 'dünya barışı için saygı duruşu' rekoru kırabilmek için toplandı.

27.04.2011 13:21

Dünya Çocuk Rekorları Projesi kapsamında, 2082 ilköğretim okulu öğrencisi, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda bir dakika, 'dünya barışı için saygı duruşu' rekoru kırabilmek için toplandı.

Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nde Prof. Dr. Orhan Kural'ın yanı sıra, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Arif Köklü' de rekoru takip edip, tescil etti. Beyoğlu'ndaki Rum ve Ermeni Okulları öğrencileri de barış için saygı duruşuna katılıp, imza attı.

Taksim Meydanı'nda 10. 00 sıralarında bir araya gelen Beyoğlu İlçesi'ndeki ilköğretim okulu öğrencileri, hakem heyeti tarafından teker teker sayılarak alana alındı. Öğrencilerin taşıdıkları dövizler arasında, 'Çocuklar ölmesin', 'Barış için bir dakika, barışa bir adımdır', 'Taksim Meydanı=Barış ve Kardeşlik Meydanı' olanlar dikkat çekti. Cumhuriyet Anıtı'nın çevresinde 2082 ilköğretim okulu öğrencisi alındıktan sonra konuşma yapan, Prof. Dr. Orhan Kural, 'Dünyada savaşlar hiç bitmiyor. Biz istiyoruz ki artık, çocuklar şeker yiyebilsinler. Savaşlarda kimse ölmesin. Onun için burada toplandık. Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs'da da burası bir dostluk meydanı, barış meydanı olsun istiyoruz. Çocuklar da öyle istiyor. Şu anda barış adına toplandık. Rekor Tescil ve Hakem Heyeti olarak, bunu dünya çocuk rekorlarının 14'üncüsü olarak ilan ediyoruz. Hepinizi kutlarız. Savaştan, insanlar, askerler, ekoloji, kültür değerleri ve çocuklar, herkes zarar görür. Onun için savaşlar bitsin istiyoruz. Taksim'in barış meydanı olmasını istiyoruz" dedi. Dövize imza atanlar arasında, Niko, Yani, Erolo imzaları da dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de '1 Dakika Saygı Duruşu' Rekoru İçin Toplandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement