Taraklı Kaymakamı'ndan Kendısını Elestıren 5 Muhtara Kınama Cezası - Son Dakika
Güncel

Taraklı Kaymakamı'ndan Kendısını Elestıren 5 Muhtara Kınama Cezası

Taraklı Kaymakamı\'ndan Kendısını Elestıren 5 Muhtara Kınama Cezası

Sakarya'nın Taraklı İlçesi Kaymakamı Muhlis Arslan, bir süre önce gazetecilere yaptıkları açıklamalarda hizmetlerdeki eksiklikler nedeniyle kendisini eleştiren 5 köy muhtarı hakkında, basına 'yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle disiplin...

19.01.2012 14:05

Sakarya'nın Taraklı İlçesi Kaymakamı Muhlis Arslan, bir süre önce gazetecilere yaptıkları açıklamalarda hizmetlerdeki eksiklikler nedeniyle kendisini eleştiren 5 köy muhtarı hakkında, basına 'yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle disiplin soruşturması açarak 'kınama cezası' verdi. Kaymakam Arslan, ayrıca muhtarlara gönderdiği resmi yazıda 'Bundan sonra daha dikkatli olun' uyarısında da bulundu.

Taraklı'da 27 Eylül 2011 tarihinde Uğurlu Köyü Muhtarı Şaban Ak, Hacıyakup Köyü Muhtarı Mehmet Türkdoğmuş, Alballar Köyü Muhtarı İbrahim Çam, Duman Köyü Muhtarı Rahmi Doğan ve Pirler Köyü Muhtarı Sadi Güneş basın açıklaması yaparak Kaymakam Muhlis Arslan'ı hizmetlerdeki eksiklikler nedeniyle eleştirdi.

Muhtarların yaptıkları basın açıklamasında, hizmet alamadıklarını ve Kaymakam Arslan'ın kendilerine sert davrandığını öne sürerken, bu açıklama da Sakarya'da yayınlanan yerel gazetelerde yer aldı. Bunun üzerine Kaymakam Arslan muhtarlar hakkında 'yetkisiz oldukları halde basına demeç verdikleri' gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı.

Kaymakam Arslan 18 Kasım 2011 tarihinde muhtarlara gönderdiği resmi yazıda, 'Hakkınızda 28 Eylül 2011 tarihinde bazı basın ve yayın organlarına yetkiniz olmadığı halde demeç verdiğinizden 27 Ekim 2011 tarih ve 493 sayılı yazı ile disiplin soruşturması başlatılmış olup, değerlendirmeye esas olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurlarını Kanunu'nun 130'uncu maddesine göre iki gün içerisinde savunma yapmanız. Yapmadığınız takdirde vermiş olduğunuz kabul edileceği' diyerek muhtarların savunmalarını istedi.

HALKIN OYUYLA GÖREVE GELDİK

Kaymakamlığın bu yazısı sonrasında muhtarlarda yazılı savunma yaptı. Muhtarlardan Uğurlu Köyü Muhtarı Şaban Ak savunmasında şunları belirtti:

"Bizlere atama ile değil halkın oyu ile seçimle bu göreve gelmiş kişileriz. Siyasi toplantılara katılıyoruz. Burada milletvekillerini ve hükümetin uygulamalarını hatta başbakanı bile eleştiriyoruz. Bu toplantıları da basın önünde yapıyoruz. Bugüne kadar bu konuda uyarı almadık. Başbakanı eleştirmenin bile serbest olduğu bir ülkede kaymakamı hakkında demeç vermenin suç olduğunu, muhtarlara böyle bir yasağın bulunduğunu düşünmüyorum. Üstelik o demeçte yaşadığımız sıkıntıları anlattık."

Taraklı Kaymakamı Muhlis Arslan muhtarların yaptığı bu savunmayı de yetersiz buldu ve disiplin soruşturması sonunda savunmalarını aldığı muhtarları 657 sayılı kanuna dayanarak konuştukları için 'kınama' cezasına çarptırdı.

Kaymakam Arslan 5 köy muhtarına gönderdiği resmi yazıda 'Yetkiniz olmadığı halde demeç vererek bu demeçlerin basın yayın organlarında yayınlandığı tespit edildiğinden bu konu hakkındaki yapmış olduğunuz savunmanız da yetersiz görülmüştür' dedi. Kaymakam Arslan yazısında muhtarlara 'Bundan sonra daha dikkatli olun" uyarısında da bulundu. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taraklı Kaymakamı'ndan Kendısını Elestıren 5 Muhtara Kınama Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement