TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Çarkın ile Görüşecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Çarkın ile Görüşecek

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Çarkın ile Görüşecek
23.12.2011 17:05

Silivri'de dün faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösteriminde bulunan Çarkın'ın açıklamaları TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından da incelemeye alındı.

Silivri'de dün faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösteriminde bulunan Çarkın'ın açıklamaları TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından da incelemeye alındı. Çarkın'ın açıklamaları üzerine harekete geçen komisyon adına CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Çarkın ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'ndan izin istedi. Bakanlığın izin vermesi üzerine milletvekili Aygün, pazartesi günü Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çarkın ile görüşecek.

"GAZİ MAHALLESİ VE BAHÇEÇİ'Yİ SORACAĞIM"

Pazartesi günü Çarkın ile görüşecek olan Aygün, "Ayhan Çarkın'a genel olarak faili meçhul cinayetleri soracağım. Ancak özellikle Gazi Mahallesi olayları ve Marmara Üniversitesi öğrencisiyken 24 Aralık 1994 tarihinde gözaltındayken kaybolan İsmail Bahçeci'yi soracağım. Görüşmede Çarkın'ın sözlerini tek tek not alacağım. Daha sonra aldığım bilgileri TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile paylaşacağım. Komisyon olarak toplanıp, kendimize bir yol haritası çizeceğiz." dedi.

Komisyon olarak geçtiğimiz günlerde çok sayıda cinayetin 'faili' olan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Aygün, Çarkın ile yapılacak bu görüşmeye faili meçhullerin aydınlatılması için büyük önem verdiklerini belirtti. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Çarkın ile Görüşecek - Son Dakika


Advertisement