Tekirdağ'da Berkin Elvan Eyleminde Gözaltına Alınan 5 Kişi Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Berkin Elvan Eyleminde Gözaltına Alınan 5 Kişi Serbest Bırakıldı

Tekirdağ\'da Berkin Elvan Eyleminde Gözaltına Alınan 5 Kişi Serbest Bırakıldı

Tekirdağ’da Berkin Elvan için eylem yaparken gözaltına alınan 5 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

21.04.2014 18:53

Tekirdağ'da Berkin Elvan için eylem yaparken gözaltına alınan 5 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Tekirdağ'da toplanan gruptan 5 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Tekirdağ İl Emniyeti tarafından, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten dolayı gözaltına alınan Erkan K., Hüseyin S., Şafak S., Ülkü P. ve Murat, gözaltı sürelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Tekirdağ Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan 5 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye önünde arkadaşlarını bekleyen Dev-Genç üyeleri, arkadaşlarının mahkemeden çıkması ile birlikte slogan atarak Tuğlalı Park'a kadar slogan atarak yürüdü. Sanıkların avukatı Mehmet Nuri Saygun mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, "Yaşanan olaylardan sonra 5 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bugün yargılama sürecinde ifadelerimizi verdik. Mahkeme gençlerin tutuklanmasına gerek görmedi ve arkadaşlarımız tutuksuz yargılanmalarına karar verdi" dedi.

Yargılama sürecinin sonunda Dev-Genç üyelerinin suçluysa cezalarını çekeceklerini, suçsuzlarsa beraat edeceklerini herkesin göreceğini ifade eden Av. Saygun, "Gösteri ve yürüyüş kanunu 2911 sayılı yasanın 28 maddesiyle ilgili suçlandılar. Yasaya göre izin gereği yok. Tabii ki izinsiz yürüyüşlerde de halkın normal yaşamını rahatsız etmemek müdahale etmemek gerekiyor. Emniyet güçleri ile varılan anlaşma gereği kaldırımda yürümeleri gerekiyormuş. Fakat o sürede kaldırımdan sarkan bir iki arkadaş olmuş. Bunun üzerine emniyet güçleri yürüyüşü durdurmak istemiş. Bunun üzerine de anlaşmazlık olmuş. Bu anlaşmazlığın sonucunda da bazı arkadaşlarımız gözaltına alındılar. Sanırım bu anlaşmazlığı çözeriz ve bu dava tatlı bir şekilde sonuçlanır" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Berkin Elvan Eyleminde Gözaltına Alınan 5 Kişi Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement