Tekstil Fabrikası Gibi Okul - Son Dakika
Güncel

Tekstil Fabrikası Gibi Okul

Tekstil Fabrikası Gibi Okul

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 yıl önce hizmete başlayan ve bu yıl itibariyle öğrenci mevcudu bin 50'ye ulaşan Nene Hatun Kız Meslek Lisesi, bakanlıktan alınan ödenekle makine sayısını artırdı.

18.12.2012 13:46

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 yıl önce hizmete başlayan ve bu yıl itibariyle öğrenci mevcudu bin 50'ye ulaşan Nene Hatun Kız Meslek Lisesi, bakanlıktan alınan ödenekle makine sayısını artırdı. Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Hakan Esen, yapılan çalışmalarla okulun bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Okulun makine ve ekipman parkını güçlendirdiklerini kaydeden Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Hakan Esen, "Bakanlıktan 20 bin lira civarında ödenek istemiştik. Kasım ayında gelen ödenek neticesinde, el sanatları ile giyim atölyelerinin donanımının artırılmasına yardımcı oldu. Her iki bölümümüze toplam 10 makine aldık. El sanatları bölümüne deri dikme makinesi aldık. Şu anda İnegöl'de diğer Kız Meslek Lisesi dahil çoğu okulda deri dikme makinesi bulunmamakta. Giyim atölyemize de dikiş makineleri aldık.

Öğrenci sayısına göre donanım bakımından atölyelerimiz güçlendirilmiştir. Giyim bölümünde bir atölyemiz vardı, makinelerle birlikte atölye sayımızı ikiye çıkardık. El sanatları atölyesi bir taneydi, onu da yine aldığımız makinelerle ikiye çıkardık" dedi.

Atölye sayısını artırdıklarının altını çizen Müdür Esen, "Böylelikle okulumuzu daha donanımlı bir hale getirmiş olduk. Donanım bakımından İnegöl'de giyim üretim teknolojisi alanında, belki de en modern makinelere sahibiz. Hatta Bursa ve Türkiye çapında da derece yapabiliriz. Daha önceki yılda yine makine konusunda 160 bin lira civarında bir ödenekle 30 adet makine almıştık. Bu gelen ödenekle beraber makine sayımızı 40'a çıkardık" diye konuştu.

CEP TELEFON DOLABI

Okulda telefon yasağı olduğuna dikkat çeken Müdür Hakan Esen, "Öğrencilerin cep telefonlarını koymaları için dersliklerde

telefon dolapları oluşturduk.

Ders süresinde öğrenciler telefonlarını buraya koyuyor, gerektiğinde ders saatleri dışında kullanabiliyorlar" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekstil Fabrikası Gibi Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement