Termik Santrale Tenekeli Tepki - Son Dakika
Güncel

Termik Santrale Tenekeli Tepki

Termik Santrale Tenekeli Tepki

Lapseki'ye bağlı Adatepe ve Şevketiye köyleri arasında yapılması planlanan termik santralle ilgili bilgilendirme toplantısı, yapılamadı.

12.02.2013 15:36  Güncelleme: 15:33

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Adatepe ve Şevketiye köyleri arasında yapılması planlanan termik santralle ilgili bilgilendirme toplantısı, köylülerin katılımı olmayınca yapılamadı. Protesto yürüyüşünde, bazı köylü kadınlar toplantının yapılacağı kahveye ellerindeki tenekeleri çalarak geldi.

Adatepe ve Şevketiye köyleri arasında kalan bölgeye Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan 'Termik Santral, Liman, Kül Depolama Sahası ve Derin Deniz Deşarjı Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi için Adatepe Köyü kahvesinde halkın bilgilendirilmesi toplantısı düzenlenmek istendi. Ancak toplantının düzenleneceği kahvede yalnızca, Çanakkale İl Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Namık Güver, müdürlük görevlileri ve firma yetkilileri hazır bulundu.

Bölgedeki köylüler de Muhtar Süleyman Sevinç önderliğinde Adatepe Köyü'nde toplandı. Yaklaşık 500 köylü, toplantının yapılacağı kahveye protesto yürüyüşü yaptı. Bazı köylü kadınlar yürüyüş sırasında ellerindeki tenekeleri çaldı.

Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı kahvenin önünde köylülere seslenen Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, "Sularımızın ve havamızın zehirlenmesini, ormanlarımızın yok edilmesini, tarım alanlarımızın kirletilmesini istemiyoruz. Bebeklerimizin hastalıklı doğmasını ve köylülerimizin amansız hastalıklara yakalanmasını istemiyoruz. Bu nedenlerle Lapseki'de yapılması planlanan termik santral halkı bilgilendirme toplantısına katılmadık. Önümüzdeki günlerde Bakanlıkta yapılacak olan Format Belirleme Toplantısı'na da katılmayacağız. Yöremizde termik santral istemiyoruz" dedi.

Köylüler açıklamanın ardından dağıldı. Bilgilendirme toplantısı da köylüler katılmadığı için yapılamadı. - Çanakkale/ Lapseki

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Termik Santrale Tenekeli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement