Thk Üniversitesi ile Tpe İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Thk Üniversitesi ile Tpe İşbirliği Protokolü İmzaladı

Thk Üniversitesi ile Tpe İşbirliği Protokolü İmzaladı

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban: "Bugün geldiğimiz noktada patent ve telif haklarının bir ülke için ne kadar önemli olduğunu çok iyi görüyoruz. Bunun temel sebeplerinden biri de Türkiy...

18.11.2013 13:46

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, üniversite içinde Türk Patent Enstitüsü (TPE) birimi oluşturmak için TPE ile işbirliği protokolü imzaladı.

THK Üniversitesi Türkkuşu Kampüsü'ndeki imza töreninde, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve TPE Başkanı Habip Asan birer konuşma yaptı.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban, patent ve telif haklarının ön plana çıkmasının bir ülkenin kat ettiği yolu gösteren önemli gelişmelerden olduğunu söyledi. Geçmişte millet olarak bu tür kavramlara uzak olunduğunu anımsatan Ban, "Bugün geldiğimiz noktada patent ve telif haklarının bir ülke için ne kadar önemli olduğunu çok iyi görüyoruz. Bunun temel sebeplerinden biri de Türkiye'nin son yıllarda Ar-Ge'ye yapmış olduğu yatırımlardır. Bir ülke Ar-Ge'ye ne kadar fazla yatırım yaparsa, bu tür konularda da o kadar ön plana çıkıyor" diye konuştu.

THK Üniversitesi'nin kendi misyonuna uygun olarak böyle bir adım attığına işaret eden Ban, havacılık çalışmaları ile ilgili herhangi bir konu ortaya çıktığında TPE ile bu konuda neler yapılabilirin üzerinde çalışacaklarını dile getirdi.

Ban, ülkenin mevcut durumuna bakıldığında patent ve telif alanlarında istenilen yerde olunmadığını da sözlerine ekledi.

"Üretim yapısına bilgiyi katan ülkeler hedeflerini yakalayabilir"

TPE Başkanı Habip Asan da Türkiye'de sınai mülkiyetle ilgili konulara daha "yaşlı" üniversitelerin ilgi duyduğu şeklinde bir algı olduğunu belirterek, THK Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün bu anlamdaki önemine dikkat çekti.

Bilgi ekonomisi konusundaki etkinliklerin geçmişle kıyaslanmayacak derecede arttığını kaydeden Asan, "Bundan 20 sene öncesine gittiğimizde bu tür etkinlikler, parmakla sayılacak kadar azdı. Yine bu hafta içerisinde 5. Sanayi Şurası düzenlenecek. Bütün bu etkinliklerdeki ana konu daha yüksek katma değerli bir ekonomik yapıya geçmek, burada da iş dönüp dolaşıp bilgi ürününe geliyor. Üretim yapısına bilgiyi katan ülkeler hedeflerini yakalayabilir" diye konuştu.

Asan, TPE olarak THK Üniversitesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalanırken, TPE Başkanı Asan, Rektör Ban'a, Osmanlı dönemindeki markaların konu edildiği bir kitap armağan etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Thk Üniversitesi ile Tpe İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement