Trabzon - 157 İnsan Ticareti Yardım Hattı Projesi Başarıya Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Trabzon - 157 İnsan Ticareti Yardım Hattı Projesi Başarıya Ulaştı

Trabzon - 157 İnsan Ticareti Yardım Hattı Projesi Başarıya Ulaştı

Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün Ortaklaşa Düzenledikleri, "kadının Sömürüsüne Sonuna Dek Son" Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı. İki Aydır Yürütülen Çalışmalar Sonucunda, Vatandaşların İnsan Ticareti Konusunda Bilinçlendiği Yapılan Anket Sonuçlarıyla Ortaya Çıktı.

19.06.2010 22:06

TÜRK Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri, "Kadının Sömürüsüne Sonuna Dek Son" projesinin kapanış toplantısı yapıldı. İki aydır yürütülen çalışmalar sonucunda, vatandaşların insan ticareti konusunda bilinçlendiği yapılan anket sonuçlarıyla ortaya çıktı.

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nde yapılan toplantıya Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin, 157 İnsan Ticareti Acil Yardım Hattı ile ilgili olarak iki ay arayla yaptığı iki anketin sonuçları açıklandı.

İki ay önce başlatılan proje kapsamında, 157 İnsan Ticareti Acil Yardım Hattı'nın bilinirliğinin artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, broşürler dağıtılmış, belediye otobüslerine ilanlar yapıştırılmıştı. Çalışmalar başlamadan önce yapılan anket ve iki aylık tanıtım çalışması sonrası gerçekleştirilen anket, projenin yararlılığını da ortaya koydu.

"İnsan Ticareti mağduru olduğunu düşündüğünüz birine rastladığınızda ne yaparsınız?" sorusuna "157'yi ararım" cevabını verenlerin oranı yüzde 2 iken, ikinci ankette bu oran yüzde 70'e yükseldi. İnsan ticareti yardım hattının numarasını bilenlerin oranı ise yüzde 20'den yüzde 37'ye çıktı. İnsan Ticareti Acil Yardım Hattı'nı arayanların sayısının ise iki anket arasında 6 kişiden 14 kişiye yükseldiği tespit edildi.

Toplantı, Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilcisi Elina Siderovave, Proje Koordinatörü Uğur Değirmenci ve Proje Sorumlusu Nurcan Koç'un verdiği bilgilerle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon - 157 İnsan Ticareti Yardım Hattı Projesi Başarıya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement