Tuner Spd'den Beşinci Kez Aday Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Tuner Spd'den Beşinci Kez Aday Gösterildi

Tuner Spd\'den Beşinci Kez Aday Gösterildi

Tuner SPD'den beşinci kez aday gösterildiMehmet UZUN-DELMENHORST, (DHA) Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Delmenhorst kentinde 20 yıldır il genel meclis üyesi olarak görev yapan Hatay'lı İbrahim Tuner, partisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından 5'inci kez seçimlere aday gösterilerek bir başarıya imza attı.

20.06.2016 12:04

Tuner SPD'den beşinci kez aday gösterildi

Mehmet UZUN-DELMENHORST, (DHA) Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Delmenhorst kentinde 20 yıldır il genel meclis üyesi olarak görev yapan Hatay'lı İbrahim Tuner, partisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından 5'inci kez seçimlere aday gösterilerek bir başarıya imza attı.

İlk yerel seçime 1996 yılında katılan ve Delmenhorst kentinde meclise seçilen ilk Türk olarak tarihe geçen Tuner, bu başarısını dört kez üst üste seçilerek devam ettirdi. 11 Eylül'de yapılacak olan yerel seçimlere tekrar aday gösterilen Tuner, seçilmesi halinde mecliste kesintisiz olarak görev yapan ilk üyelerden biri olarak tarihe geçecek.

DESTEK BEKLİYORUM

Partisi SPD'nin kendisini tekrar aday göstermesinin sevindirici olduğunu, Delmenhorst ve Türkler için daha yapması gerektiği birçok işi olduğunu anlatan Tuner, 1973'ten beri Almanya'da yaşıyorum. 1996 yılından beri SPD'den meclisteyim. İlk Türk kökenli meclis üyesiyim. Şimdiye kadar dört kez üst üste meclise seçildim. Halkın bana ihtiyaç duyduğuna inanıyorum. 11 Eylül'de seçimler olacak. Tekrar seçilirsem görevimin yine en iyi şekilde yapmaya devam edeceğim. Benim Delmenhorst kentinin her yerinde hizmetim vardır, ama en çok hizmetim Türklerin yoğunlukta olduğu ve benim seçim bölgem Düsternort'tur. İnşallah bu seçimlerde daha çok oy alır ve güçlü bir şekilde meclise girerim dedi.

16 YAŞINDAKİ GENÇLER OY KULLANABİLECEK

Önümüzdeki yerel seçimlere 16 yaşını dolduran genç kesimin katılmasını umut etiklerini anlatan İbrahim Tuner, 'Bu seçimlerde Alman vatandaşı olanlar, Avrupa Birliği (AB) ülkesi vatandaşı olanlar ile 16 yaşını dolduranlar oy kullanabilecek. 16 yaşını dolduran çok sayıda Türk gencinin bu seçimlere katılmasını umut ediyoruz diye konuştu.

Tuner, 2013 yılında Düsternort semtinde yanarak kül olan belediyeye ait 3 toplu konut binasının yerine yeniden toplu konut yapılması için girişimlerde bulunduğunu, bunun için imar planında değişikliğe gidildiğini belirtti. Tuner, 'İnşallah o binalar biterse bu bölgede ev sıkıntısı çeken vatandaşlarımızın bu sıkıntısı son bulur dedi. \t

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuner Spd'den Beşinci Kez Aday Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement