Turcas'ın 80 Enerji Dolu Yılı Kitap Olarak Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Turcas'ın 80 Enerji Dolu Yılı Kitap Olarak Hazırlandı

Turcas\'ın 80 Enerji Dolu Yılı Kitap Olarak Hazırlandı

TURCAS'ın 1931'den bu yana tüm yaşamı ''Enerji Dolu 80 Yıl" adıyla özel olarak hazırlanan bir kitapla kamuoyuna sunuluyor.

24.05.2013 16:06

Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy bu özel kitapla ilgili olarak; ''Şirketimiz 80. yaşını idrak etti. Bu, Türkiye'nin iktisadi tarihinde pek az şirkete nasip olmuştur. Bununla övünmekte ve mutluluk duymaktayız. Bu vesile ile siz dostlarımıza ilk seksen yılın bir muhasebesini içeren bu kitabı sunuyoruz. İlk seksen yıl diyorum çünkü TURCAS'ın nice seksen yıllara ulaşmasını dilerim'' diyor.

Aksoy, büyüyen ekonominin önemli unsurlarından biri olmayı başaran Turcas'ın 1931'den bugüne uzanan süreçte, globalleşen dünyada enerji sektörünün uluslararası büyük aktörleri ile işbirliği yapan bir işletme haline geldiğini de belirterek bunun Turcas ile beraber Türkiye'nin de başarısı olduğunu ve Turcas'ın işbirliğiyle ve yeni projeleriyle Türkiye ekonomisinin yurt dışına açılan önemli bir kapısı olmayı da sürdüreceğinin altını çiziyor.

''ENERJİ DOLU 80 YIL'' kitabı 254 sayfa olup 1931-2011 tarihleri arasındaki 80 yıllık dönemi araştıran ve toplayan bu kitabın yazarı Dr. Murat Koraltürk kitapla ilgili takdim yazısında şunları söylüyor; ''Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, kitabın hazırlanmasında verdikleri destek dışında araştırma ve yazma süresince beni ve araştırma ekibini yönlendirmekten kaçınarak, bu kitabın Turcas'ın geçmişini kendi bakış açısıyla anlatan bir kitap olmaması için çok özel gayret sarfetmiştir. Bu hareket serbestisiyle çalıştığım için; bu kitabın yalnız Turcas'ın değil Enerji Sektörü ve Türkiye ekonomisiyle ilgilenen kişilerin de yararlanabileceği bir eser olarak nitelendirileceğini umut etmekteyim''.

ENERJİ DOLU 80 YIL KİTABININ KÜNYESİ

Genel Koordinasyon :TURCAS PETROL A.Ş.

Proje Geliştirme :BEZE GROUP

Danışman :Osman S. Arolat

Yazar :Dr. Murat Koraltürk

Araştırma Ekibi :Cabbar Yılmaz (Turcas)

:Dr. Arzu Varlı (M.Ü.)

:Dr. Nurşen Gürboğa (M.Ü.)

Proje Yönetimi :Batu Aksoy (Turcas)

:Cabbar Yılmaz (Turcas)

:Bengü Bilik (Beze Group)

Proje Ekibi :Ali Uslu (Beze Group)

:Erdem Polat

Yapım :Works İletişim

Baskı Cilt Ambalaj :Aksoy Matbaa A.Ş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turcas'ın 80 Enerji Dolu Yılı Kitap Olarak Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement