Turizm Gönüllüsü Japonlar Kırşehir'de - Son Dakika
Güncel

Turizm Gönüllüsü Japonlar Kırşehir'de

Turizm Gönüllüsü Japonlar Kırşehir\'de

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından görevlendirilen 2 turizm gönüllüsü, Kaman Belediye Başkanı Talu'yu ziyaret etti.

31.01.2014 18:05

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın Kıdemli Gönüllü Programı'na katılan Japon turizmciler Koichi ve Minako Inove, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu'yu ziyaret etti.

Talu, ziyarette yaptığı konuşmada, Japonya hükümetinin Kaman'daki tarihi kazılara büyük katkı sağladığını ifade ederek, burada Japon Bahçesi ve Arkeoloji Enstitüsü kurduklarını söyledi.

Bu katkılardan dolayı Kaman'daki bir caddeye Prens Takahito Mikasa'nın adını verdiklerini anımsatan Talu, şöyle konuştu:

"Japon hükümetince başlatılan ve kıdemli gönüllülerce yürütülen faaliyetlerin bir bölümünün ilçemizde gerçekleşecek olmasından son derece mutlu olduk. İlçe olarak yıllardır kültürel çalışma anlamında iç içeyiz. Öyle ki ana caddemizin bir bölümüne Japon Prensi Takahito Mikasa'nın adını verecek derecede yakınlık içerisindeyiz."

Yıllardır Kaman'da devam eden Kalehöyük kazıları, Arkeoloji Enstitüsü ve kazıda çıkan bulguların sergilenmesinde Japonya hükümetinin büyük katkıları olduğunu anlatan Talu, "Mimarisi ve içinde barındırdığı eserleri ile eşsiz müzemiz herkesin ilgi odağı durumunda. Japon Bahçesi, kültürünün tüm özelliklerini taşıyan Kırşehir'in cazibe merkezlerinden biri. İlçemizin tanıtımı için büyük katkı sağlamış, bölgemize artı değer katmıştır. Bu nedenle bu sıcakkanlı güzel insanlarla ilçemiz için çalışma yürütmek, mutluluk verici" dedi.

Talu, Japon kıdemli gönüllülerinin her iki ülke arasındaki turizm hareketliliğine de katkı sağlayacaklarına inandığını vurguladı.

Koichi Ivone de Kaman'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, uzun süre Kırşehir ve ilçesinde ortak çalışma yapma arzusunda olduklarını kaydetti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Gönüllüsü Japonlar Kırşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement