Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı

Sinop'ta düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

04.05.2019 15:48

Sinop'ta düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Ahmet Muhip Dıranas Oteli'nde Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde, 8 gazeteciler federasyonu, 84 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisinin katılımıyla düzenlenen toplantının ilk gününde Basın Etik Kuralları ve Basında Çoğulculuk Çalıştayı, ikinci gününde 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Divan Kurulu Başkanlığına TGK Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, üyeliklere ise Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ve TGK Genel Sekreteri Ergun Ata seçildi.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, basının demokrasinin gelişiminde önemli rol üstlendiğini söyledi.

Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesinde ise ifade ve basın özgürlüğü konusunda mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar yaşandığı belirtildi.

Halkın haber alma hürriyetinin işlerliği için basın ve ifade özgürlüğünün temel gereklilik olduğu aktarılan bildirgede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Gazetecilik habercilik sektörü kendine özgü bir basın meslek yasasına sahip değildir. Türk basını, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen Gazetecilik Meslek Yasası'na ihtiyaç duymaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de internet haberciliği büyük gelişim göstermiştir. İstihdam sağlayan, gerçek anlamda habercilik yapan ve kurumsallaşan internet haber siteleri desteklenmeli, bu kurumlarda habercilik yapanlar da gazeteci sayılmalıdır. Yerel gazetelerin mali kayıp yaşamasına neden olan bir diğer gelişme, İletişim Başkanlığınca yerel gazetelerin tüm sayfalarının gazeteler yayına çıkmadan önce kurumun internet sitesinde paylaşıma açılmasıdır. Bu sorunun çözümünü bekliyoruz."

Basın Kartı Komisyonunda belirsizliğin ortadan kaldırılarak toplantıya çağrılması ve meslektaşlarının mağdur olmalarının önüne geçilmesi gerektiği anlatılan bildirgede, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunca dile getirilen sorunların çözülmesinin beklendiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement