Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir Açıklaması

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir Açıklaması

"Silahları susturacak, akan kanı durduracak her türlü iyi niyetli girişimi destekleyeceğiz" "Her şeyin konuşulabildiği bir süreçten geçiyoruz ve bu fırsatı tepenleri tarih affetmeyecektir"

22.02.2014 12:04

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, "Silahları susturacak, akan kanı durduracak her türlü iyi niyetli girişimi destekleyeceğiz" dedi.

Kandemir, Gölbaşı ilçesinde Jandarma Sosyal Tesislerinde köy korucuları ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Kandemir, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, köy korucuları olarak barış ve kardeşlik için hazır olduklarını ve bu konuda her türlü fedakarlığı göstereceklerini söyledi.

Zor şartlar altında 30 yıla aşkın süredir terörle mücadelenin güvenlik boyutunda kararlı bir şekilde görev aldıklarını belirten Kandemir, "Devletin bütünlüğü ve vatandaşlarımızın canına tehdit oluşturacak tehlikelere karşı sessiz kalmayacağız. Fakat terörle mücadelenin sadece güvenlik boyutuyla sınırlı olmadığının farkındayız. Silahları susturacak, akan kanı durduracak her türlü iyi niyetli girişimi destekleyeceğiz. 30 yıllık çatışma sürecinin sonucu kan ve gözyaşı olmuştur" diye konuştu.

"Silahlar miadını doldurmuştur"

Kandemir, bütün koruculara terör sonrası Türkiyesinin yöreye getireceği huzur ve refahı bizzat köylerdeki nöbet yerlerinde anlatmaya başladıklarını kaydetti.

Silahların miadını doldurduğunu vurgulayan Kandemir, şöyle devam etti:

"Biz korucular, geçmişe takılıp geleceğimizi karartma taraftarı değiliz. Geleceğimizi, aydınlık yarınlarımızı sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Her şeyin konuşulabildiği bir süreçten geçiyoruz ve bu fırsatı tepenleri tarih affetmeyecektir. Terör şunu bilmeli ki artık silah miadını doldurmuş ve silahlı güçlerini Türkiye sınırları içerisinde tutması, kan dökmesi çözümün önündeki en büyük engeldir."

Kandemir, ayrıca korucu hakları ve maaşlarının da iyileştirilmesi için de bazı bakanlarla da görüştüklerini sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement