Türkiye-İtalya İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Türkiye-İtalya İlişkileri

Türkiye-İtalya İlişkileri

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Sezgin, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano'ya güven mektubunu sundu.

12.11.2014 21:16

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüşmesinde güven mektubunu sundu.

Dışişleri Bakanlığının yaz kararnamesiyle Moskova Büyükelçiliğinden Roma Büyükelçiliğine atanan Büyükelçi Sezgin, güven mektubunu sunmak üzere bugün cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kabul edildi.

Büyükelçi Sezgin'e güven mektubu sunumu sırasında, Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Sinem Mingan, Müsteşar Tuğba Alan ve Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Mehmet Demirağ eşlik etti.

Quirinale'de akşam saatlerinde gerçekleşen törene ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Büyükelçi Sezgin, görüşmenin iyi geçtiğini belirterek, "İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkiler stratejik ilişki niteliğindedir. Bunun teyidini karşılıklı olarak yapmış olduk" dedi.

Napolitano'nun kendisini gayet sıcak karşıladığını anlatan Sezgin, "Türkiye'ye karşı da sıcak hisler beslediği belli oluyor zaten. Ayrıca Avrupa Birliği sürecimize İtalya'nın verdiği desteği teyit etti. İtalya'nın AB Dönem Başkanlığı sırasında da müzakere sürecine katkıda bulunma iradesini ifade etti" diye konuştu.

"İlişkilerimizin her alanda daha da geliştirilmesi konusunu ele aldık" ifadesini kullanan Büyükelçi Sezgin, başta ekonomik alanlar olmak üzere karşılıklı yatırımlara, Türk-İtalyan şirketlerinin beraber üçüncü ülkelerde başarılı şekilde yürüttükleri projelere ve bunların yaygınlaştırılmasını ele aldıklarını anlattı.

Uluslararası kritik konuların da güven mektubu sunum töreninde ele alındığını aktaran Büyükelçi Aydın Sezgin, pek çok konuda Türkiye ve İtalya'nın görüşlerinin örtüştüğünün altını çizdi.

Ortadoğuda hem IŞİD hem Suriye hem de Libya konusunda Türkiye'nin görüşlerini geniş şekilde aktarma fırsatı bulduğunu dile getiren Büyükelçi Sezgin, "görüşmenin son derece verimli geçtiğini" vurguladı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, Cumhurbaşkanı Napolitano ile görüşmesinde karşılıklı ziyaretlerin artırılması konusuna da değinildiğini belirterek, geçen ocak ayında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 3 günlük resmi ziyaret kapsamında İtalya'ya geldiğine atıfta bulunarak, "Sıra İtalya'da. Ben kendisinin cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye gelmesinden memnuniyet duyacağımızı ilettim. Cumhurbaşkanımızın ve Türk halkının en sıcak selam ve saygılarını ilettim. Memnuniyetle karşıladı"  dedi.

Büyükelçi Sezgin, Roma'daki görevine 1 Ekim'de başlamıştı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-İtalya İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement