Türkiye'nin İkinci "Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi" Bursa'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İkinci "Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi" Bursa'da Açıldı

Türkiye\'nin İkinci "Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi" Bursa\'da Açıldı

Türkiye'nin ikinci Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı.

17.03.2014 17:04

Türkiye'nin ikinci Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açıldı.

Güney Marmara Bölgesi'nin en büyük Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi, hastalara hizmet vermeye başladı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan merkezde 3 adet egzersiz bisikleti ve bir adet koşu bandı ergometrisi kalp hastalarına hizmet vermeye başladı. Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı'nın (HASVAK) katkılarıyla yapılan merkezde ameliyat olan kalp hastaları, ameliyat sonrası güçlenme hareketlerini sağlıklı bir şekilde merkezde yapacak. HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüle, "Bizler Bursa'da her yıl yapacağımız büyük bir faaliyetle çok ihtiyaç duyulan bir konuya dokunmak istiyoruz. Bursa'da hiçbir sağlık kuruluşunda böyle bir merkez yok, sadece özel bir hastanede var. Hastalarımız ameliyat oluyor. Ameliyat sonrası hastaları güçlendirmemiz gerekiyor. Güçlenemeyen hastaların ölüm oranları çok fazla artıyor. Bunları asgariye indirebilmek için bu merkeze büyük ihtiyaç vardı. Biz de bu konuda canla başla çalışıp hastanemize Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi'ni kazandırdık" dedi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ ise, "Büyük organizasyonla Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi'ni Bursa'ya kazandırdık. Bu merkezden Türkiye'de sadece Koşuyolu'nda var. Bu, Türkiye'de ikinci merkez olacak. Artık ameliyat yaptığımız hastalara evinde gidip şöyle beslen, şu hareketleri yap demeyeceğiz. Hastaları artık Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi'nde gündelik hayatına hazırlayabileceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İkinci 'Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi' Bursa'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement