Türsab Başkan Adayı Çakmak'dan, Başaran Ulusoy Yönetimine Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Türsab Başkan Adayı Çakmak'dan, Başaran Ulusoy Yönetimine Eleştiri

Türsab Başkan Adayı Çakmak\'dan, Başaran Ulusoy Yönetimine Eleştiri

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Emin Çakmak, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde turizmcilerle yaptığı toplantıda, Başaran Ulusoy yönetimindeki TÜRSAB'ın asli görevlerinden uzaklaştığını öne sürdü.

20.05.2015 10:27

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Emin Çakmak, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde turizmcilerle yaptığı toplantıda, Başaran Ulusoy yönetimindeki TÜRSAB'ın asli görevlerinden uzaklaştığını öne sürdü. Türkiye'nin turizmde hak ettiği yerde olmadığını savunan Çakmak, "TÜRSAB, sadece İstanbul ve umre organizasyonları ile müze pazarlamalarına kilitlenmiş durumda. Tüm paydaşları sürükleyecek, ateşleyecek bir güce sahipken ne yazık ki mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız bundan uzak tavır sergiliyor" dedi.

Turizm alanında faaliyet gösteren 5 bini aşkın seyahat acentesinin üye olduğu Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçimlerinin, önümüzdeki yılın ilk aylarında yapılması planlanıyor. Mevcut başkan Başaran Ulusoy'un rakibi Emin Çakmak, Kuşadası'nda turizmcilerle biraraya gelerek sektörün sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ulusoy yönetimindeki TÜRSAB'ın asli görevlerinden uzaklaştığını öne süren Çakmak, turizmin geliştirilmesi için bölgesel turizm kalkınma konseylerinin oluşturulacağını söyledi. Türk turizminin geliştirilmesi için TÜRSAB'ın büyük sorumluluk üstlenmesi gerekirken, asli görevinden uzaklaştığını iddia eden Çakmak, "TÜRSAB'ın mevcut yönetimi, 16 yıldır kesintisiz görev yapmasına rağmen bölgesel ve yurtdışı tanıtımlarda büyük eksiklikleri var. TÜRSAB, sadece İstanbul ve umre organizasyonları ile müze pazarlamalarına kilitlenmiş durumda. Tüm paydaşları sürükleyecek, ateşleyecek bir güce sahipken ne yazık ki mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız bundan uzak tavır sergiliyor" dedi.

HEDEF, TURİZMİ 12 AYA ÇIKARMAK

TÜRSAB Başkan adayı Çakmak, Türkiye'nin turizmde hak ettiği yerde olmadığını savundu. Türkiye'nin 2023'te 100 milyon turist 100 milyar döviz gelirini elde etmesi gerektiğini ifade eden Çakmak, "Türkiye 81 destinasyon, 50 turizm ilçesine sahip. Ama ne yazık ki ne tarih ne kültür, ne din turizmi, ne de diğer aktiviteleri öne çıkarmadığımız ve ihtisas fuarlarında yer almadığımız için bu payları alamıyoruz. TÜRSAB'ın görevi bu olmalı, bunu yapamadığı için başaramıyoruz. Yurtdışı tanıtımlarında aktif ve öncü rol alması gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım bu göreve talibiz. İlk iki yılık görev sürecimizde sorun ve çözümleri belirleyeceğiz. İkinci dönemde de meyvelerini almaya başlayacağız. Üçüncü dönemde ise görevi kurumsal, şeffaf ve adil genç arkadaşlarımıza bırakacağız. Danışman olarak kendilerine destek vereceğiz" diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin turizmi kademeli olarak 12 aya çıkarmak olduğunu dile getiren Emin Çakmak, TÜRSAB'ın ortağı olduğu bir kongre merkezinin bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Yeterli pazarlama ve tanıtım yapılmadığı için 2 yıldır hak ettiği pastadan payımızı alamıyoruz. Hedef pazarlarda gerekli tanıtımı yapacağız. Bölgesel kalkınma turizm konseyleri ile tüm paydaşları biraraya toplayacak, sinerji yaratarak çok aktif bir pazarlama yürüteceğiz." - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türsab Başkan Adayı Çakmak'dan, Başaran Ulusoy Yönetimine Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement