Tusaş ile Esogü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Tusaş ile Esogü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tusaş ile Esogü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin işbirliğini geliştirmeyi ve yerleştirmeyi amaçlayan bir protokol imzalandı.

27.03.2014 16:56

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin işbirliğini geliştirmeyi ve yerleştirmeyi amaçlayan bir protokol imzalandı.

ESOGÜ Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, milli uçağın, helikopterin ve uydunun ancak işbirliği içerisinde, yeteneklerin ortaya konmasıyla yapılmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Dörtkaşlı, diğer ülkelerin havacılık alanında 60-70 yılda yaptığını Türkiye'nin 5-10 yılda yapabileceklerini belirterek, "Havacılık alanında sanayi ve üniversite arasında işbirliği yapılması gerekiyor. Bu sayede üretilen ürünler özgün ve yüksek katma değerli hale gelebilecek. Öğrenciler ise nitelikli yetişebilecekler. Ülke olarak motivasyonumuzun yüksek oluşu, genç bir nüfusa sahip olmamız ve mühendislik mesleğinin halen yaygın biçimde tercih ediliyor olması havacılık sektörü açısından geleceğe güvenle bakmak için geçerli nedenlerdir" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, protokol imza töreninde yaptığını konuşmada, bir ülkenin tam bağımsız ve onurlu biçimde yaşaması için her şeyden önce savunmasının milli olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin, özellikle 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında uygulanan ambargonun ardından, kendi milli savunma araçlarını üretme ihtiyacını hissettiğini ifade eden Gönen, "O günden bugüne kadar ülkemiz ciddi kapasitelere ulaştı. Büyük Atatürk'ün ifadesiyle 'Muasır medeniyetlerin seviyesinin' üzerine her alanda gelmek gerekiyor. Üniversitenin önemli görevlerinden birisi ise içerisinde bulunduğu bölgenin ihtiyacına cevap vermektir. Eskişehir'in çok ciddi bir havacılık alt yapısı var. Bugün Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile işbirliği yaparak eğitim ve araştırma konularında bir protokol imzalayacağız. İşbirliği konusundaki olumlu yaklaşımları için Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre ESOGÜ ve TUSAŞ'ın; diğer tarafın öğrenci ve personeline gerekli kolaylıkları sağlama, ortak araştırma ve geliştirme projeleri yapma adına birbirleriyle etkili bir koordinasyon halinde bulunma; uluslararası kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşları tarafından fonlanan ve üniversite-sanayi işbirliğini öngören araştırma ve geliştirme projelerinde işbirliği yapma, önceden koordine edilmek koşuluyla ortak konferans, seminer, sempozyum ve panel gibi bilimsel etkinlikler organize etme ve karşılıklı olarak belirlenecek konularda birbirlerine sertifika eğitimleri ve kurs verebilme gibi ortak yükümlülükleri bulunuyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tusaş ile Esogü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement