Boroday: Kiev'in Ateşkesi Blöfmüş - Son Dakika
Güncel

Boroday: Kiev'in Ateşkesi Blöfmüş

Boroday: Kiev\'in Ateşkesi Blöfmüş

Ayrılıkçılarca ilan edilen "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Boroday, ateşkese rağmen saldırıların devam ettiğini ileri sürdü.

24.06.2014 23:48  Güncelleme: 08:06

Ukrayna'nın Donetsk kentinde ayrılıkçılarca ilan edilen "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Aleksandır Boroday, ateşkese rağmen ordu yanlısı grupların saldırılarına devam ettiğini öne sürdü.

Boroday, yaptığı açıklamada, müzakere grubuyla gerçekleştirilen görüşmenin ardından Kiev yönetiminin ilan ettiği ateşkese uyma kararı aldıklarını hatırlattı.

Kiev'dekilerin bunu zafer gibi gördüğünü ifade eden Boroday, "Karşılıklı ateşkes konusunda anlaşmıştık ama anlaşıldı ki bu tamamen blöfmüş" diye konuştu.

Ateşkes ilan edilmesine rağmen ordu yanlılarının faaliyetlerine devam ettiğini savunan Boroday, Slavyansk'ta bazı çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Donetsk yakınlarında da çatışmalar olduğunu ve askeri araçların kullanıldığını iddia eden Boroday, "Bu nedenle açıkça söylüyorum ki ateşkes yoktu ve olmayacak. Kiev bizi kandırmaya çalıştı. Müzakere grubu gönderdiler. Gönderdikleri grubun hiçbir yetkisi yoktu Bu yolla ateşkes olmaz olmadı da. Bize savaşmaktan başka çare bırakmıyorlar" dedi.

Kiev yönetiminin kendini Avrupa Birliği'ne göstermek için ateşkes kararı aldığını savunan Boroday, "Hiçbir ateşkes söz konusu değil, bu Kiev'in en büyük yalanı" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boroday: Kiev'in Ateşkesi Blöfmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement