Uluslararası Barış ve Uzlaşma İnsiyatifi İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Barış ve Uzlaşma İnsiyatifi İHD'yi Ziyaret Etti

Uluslararası Barış ve Uzlaşma İnsiyatifi İHD\'yi Ziyaret Etti

Uluslar arası Barış ve Uzlaşma İnsiyatifi, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

09.06.2014 23:51

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye ve Bölgede bulunan Uluslar arası Barış ve Uzlaşma İnisiyatifi ( İnternational Peace and Reconciliation İnitiative ) Başkanı JUDGE ESSA MOOSA ve insiyatif üyesi ve Avrupa Parlamentosu Onursal Üyesi FRANCİS WURTZ ile İnsiyatifin Türkiye Delegasyonu üyesi Osman KAVALA, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. İnsiyatif, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve Şube Saymanı Av Muhterem Süren tarafından karşılandı.

Çözüm sürecinde yaşanan gelişmeler ve bölgedeki insan hakları ihlalleri heyete bilgi veren Şube Başkanı Raci Bilici, bir yıllık süre içersinde kalıcı barışın sağlanmasını hedefleyen ve siyasi uzlaşının sağlanması devletin henüz ilerletici adımların atılması bir yana, bölgede sürece gelişimini engelleyecek uygulamaların yaşandığına vurgu yaptı.

Karakol ve kalekol inşaatların, güvenlik barajı ve yollarının, koruculuk sisteminin hala varlık göstermesinin bölge insanlarının sürece kaygı ile bakmasına yol açtığını söyledi. Bölgede insan haklarının devam ettiğine işaret eden Bilici, çatışmasızlık sürecinden ötürü asker ve gerilla ölümlerinin durduğunu ancak, toplumsal alanda güvenlik güçlerinin uyguladığı keyfi ve orantısız güç nedeniyle sivil ölümlerin yaşandığını belirtti.

Heyet yapılan görüşmenin ardından dernek binasından ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Uluslararası Barış ve Uzlaşma İnsiyatifi İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement