Uluslararası Üniversiteler Konseyi Gelecek Yıl Bled Stratejik Formunun Akademik Ayağını Organize... - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Gelecek Yıl Bled Stratejik Formunun Akademik Ayağını Organize...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Gelecek Yıl Bled Stratejik Formunun Akademik Ayağını Organize...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Prof.Dr.Orhan Hikmet Azizoğlu, Küremizin akademik, politik ve ekonomik ortaklıklarla, uluslararası entegrasyonlarla, barış ve huzur gezegeni olmasına katkı sağlanmasında bu tür çalıştay ve paneller...

04.09.2013 14:40

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu, Küremizin akademik, politik ve ekonomik ortaklıklarla, uluslararası entegrasyonlarla, barış ve huzur gezegeni olmasına katkı sağlanmasında bu tür çalıştay ve paneller önemlidir" dedi.

Azizoğlu ve beraberindeki Konseyin Hukuk Danışmanı Sayın Av. İlknur Adiller, Slovenya Dışişleri Bakanı Sayın Karl Erjavec'in davetlisi olarak gittikleri Slovenya'nın Bled kentinde düzenlenen toplantıya katıldı. Politik ve ekonomik alanlarda dünyanın sayılı forumlarından olan Bled Stratejik Forumu'nun Genel Sekreteri Alain Brian Bergent ve Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Milan Jazbec' in talebi üzerine, yapılan son toplantıda Genel Sekreter ve Büyükelçi tarafından Azizoğlu'na, gelecek yıl yapılacak Bled Stratejik Forumu ile ilgili olarak Foruma akademik alanın da alınması ve Forumun "akademik" panelinin, Uluslararası Üniversiteler Konseyince gerçekleştirilmesi önerildi.

Bled Stratejik Forumu kapsamına alınacak akademik boyutun, forum için büyük bir fırsat olacağını ifade eden Genel Sekreter ve Büyükelçi, bugüne kadar politik ve ekonomik ayakları olan Dünya çapındaki Stratejik Foruma, akademik platformun eklenmesiyle Forumun daha da önem, değer ve anlam kazanacağını belirttiler.

Hayatını, küreselleşen dünyada yüksek eğitime, Batı ve İslam Dünyası üniversitelerinin bir arada ve interaktif bir şekilde ilişki kurması ve bunların sentezine adamış olan Azizoğlu, önerinin kendisine büyük bir sorumluluk yükleyeceğini ancak bunu memnuniyetle ve şerefle kabul edeceğini bildirdi.

Azizoğlu, yapılan bu tür akademik calıştayların, üniversitelerin, akademisyenlerin, entellektüellerin hatta politikacıların geleceği sağlıklı bir şekilde algılamaları ve değerlendirmeleri, dünyaya bakışlarını daha geniş açılardan ve küresel boyutta görmeleri için önemli fırsatlar oluşturduğunu ifade ederek, "Küremizin akademik, politik ve ekonomik ortaklıklarla, uluslararası entegrasyonlarla, barış ve huzur gezegeni olmasına katkı sağlanmasında bu tür çalıştay ve paneller önemlidir. Bu bakış açısıyla Bled Stratejik Forumunun 2014 yılında gerçekleştirilecek olan çalıştayın akademik platformuyla Doğu ve Batı dünyasını birleştirmesi beklenen akademisyenler, bilim insanları, entellektüellerin bir araya gelerek, medeniyetler arası köprüyü kurma fırsatı yakalanacaktır. Bled Stratejik Forumunun akademik Platformu, toplumlar arası farklılıkların, medeniyetler entegrasyonuyla tolere edilebileceği, ulusların, ulusal değer, kavram, kültür ve inançlarını koruyarak medeniyetler entegrasyonunu gerçekleştirebilme yolunda ileri bir adımın atılacağı öncü bir platform olacaktır" dedi.

Forumun akademik platformunun tamamını organize edecek olan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yüksek Öğretimle ilgili sorunları, eğitimde kalitenin arttırılması ve üniversitelerin sosyal yaşama etkileri gibi konuları tartışma panellerine getirecek, böylece dünyanın pek çok üniversitesinin rektörleri, akademisyenler, sosyal bilim uzmanları ve siyasilerin konular üzerinde tartışmalarını, yeni fikirler üretmelerini ve sorunlara çözüm getirmeleri sağlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Üniversiteler Konseyi Gelecek Yıl Bled Stratejik Formunun Akademik Ayağını Organize... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement