Pasajlardaki Esnaf Zor Durumda - Son Dakika
Güncel

Pasajlardaki Esnaf Zor Durumda

Pasajlardaki Esnaf Zor Durumda

Türkiye siyaseti son günlerde hareketli günler geçirirken yükselişe geçen döviz piyasası Şanlıurfa'daki Kapaklı, Japon ve Bağdat Pasajı esnafını vurdu.

09.05.2016 13:04  Güncelleme: 13:20

İthalat ve ihracat piyasası nabzının attığı Kapaklı, Japon, Bağdat ve Dünya Pasajlarındaki esnaf, yaptıkları alışverişlerin dolar üzerinden olması sebebiyle yaşanılan artışın en fazla kendilerini etkilediğini belirtti. Pasaj esnafı gün boyu siftah yapamadan iş yerlerini kapatıp akşam eve gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

BAŞBAKAN İSTİFA ETTİ DOLAR YÜKSELDİ
Önceki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesine kilitlenen piyasa, AK Parti'nin kongreye gideceği haberiyle dolar yükselişe geçti. 2.80 seviyesinde işlem gören dolar AK Parti'nin kongreye gideceği haberiyle 2.97'yi buldu. Bu yükseliş dolar üzerinden çalışan esnafını da etkiledi. Doların yükselişe geçmeden önce iş yapamadıklarını belirten pasaj esnafı bu yükselişle artan fiyatlar üzerine pasaja dükkân sahipleri hariç kimsenin uğramadığını ifade etti.

ESNAF DOLARIN DÜŞMESİNİ İSTİYOR
Şanlıurfalı pasaj esnafı dolar kurunun yükselişinden şikâyetçi. İşlerin durma noktasına geldiğini belirten esnaf kurda düşüş yaşanmasını umuyor. FED'in ve Çin Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin piyasayı olumlu etkileyeceğini belirten esnaf doların yeniden 2.50 TL civarına çekilmesini istiyor. Dolarda fiyat düşüşünden çok sabit kur aralığının önemli olduğunu belirten esnaf, "Dalgalı fiyatlar, parayı yastık altına itiyor. Piyasada para olmayınca da alış-veriş olmuyor" dedi.

ŞANLIURFA'NIN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ
Şanlıurfa'nın dünyaya açılan ekonomi penceresi pasajlar en zor günlerini yaşıyor. Son 3-4 aydır sürekli yüksek olan dolar esnafın satışlarını etkiledi. Yurtdışından mallarını döviz ile getiren esnafın ihracatı durmuş durumda. Türk lirası ile yurtdışından alışveriş yapamadıklarını belirten pasaj esnafı, siyasi istikrarın tekrar sağlanmasını ümit ediyor. Pasaj esnafı, Doğuda yaşanılan olaylardan da etkilendiklerini ve gümrükten mal geçirmekte zorlandıklarını söylerken bunun üzerine doların 2 gün içinde yaşadığı artışla tamamen iş yapamadıklarını belirtti. Esnaf, ülkede gizli bir krizin var olduğunu da öne sürdü.

'DOLAR DÜŞTÜKÇE PARAMIZIN DEĞERİ DE DÜŞÜYOR'
Esnaf, "Doların yükselişi bizim pasajın esnafını zarara uğrattı. Son günlerde orantısız bir şekilde artan dolar; esnafın alım ve satım gücünü düşürdü. Pasaj esnafı olarak doların yükselişinin bir an önce durdurulmasını bekliyoruz. Ülkemizde doğuda devam eden savaş hali gümrük kapısından mal geçirmemezi aksattı. Herkesin bildiği gibi pasaj esnafımız yurt dışından alışveriş yaptığımız için bütün malzemelerimiz dolar üzerinden geliyor. Doların bu yükselişinden siftah yapmadan dükkânı kapatıyoruz. Hiç kimse farkında değil ama pasajda birçok dükkân iş yapamadığı için kepenk kapattı. Doların yükseliyor bizim paranın değerini düşürüyor" dedi. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Pasajlardaki Esnaf Zor Durumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement