Vali Koçdemir, 8 Yıl Sonra Tekrar Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Vali Koçdemir, 8 Yıl Sonra Tekrar Eskişehir'de

Vali Koçdemir, 8 Yıl Sonra Tekrar Eskişehir\'de

Eskişehir Valiliği'ne 8 yıl aradan sonra tekrar atanan Vali Kadir Koçdemir, "Öncelikle valiliği doğru dürüst yapacağız.

24.08.2011 16:04

Eskişehir Valiliği'ne 8 yıl aradan sonra tekrar atanan Vali Kadir Koçdemir, "Öncelikle valiliği doğru dürüst yapacağız. Yani adil, adaletsizliğin olmadığı, şeffaf, tarafsız, hesap veren, keyfilikten uzak, ne yapacağı önceden bilinen etkin ve yetkin bir kamu idaresi tesis edeceğiz veya bu özelliğini kamu idaremizin muhafaza etmeye çalışacağız" dedi.

Mehmet Kılıçlar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından Eskişehir Valiliği görevine atanan Kadir Koçdemir, Ankara'dan Eskişehir'e Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) ile geldi. Vali Koçdemir'i Eskişehir Garı'nda Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Emniyet Müdürü Naci Kuru, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Feyzullah Günal, TCDD İşletme Müdürü Özcan Kumdalı, Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer ile çok sayıda kişi çiçeklerle karşıladı.

Eskişehir Garı'ndan makam aracına binerek Valilik önüne gelen Kadir Koçdemir'i burada aralarında Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir'in de bulunduğu çok sayıda kişi karşıladı. Vali Koçdemir, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştıktan sonra polis merasim mangasını selamladı.

Makam odasına geçen Kadir Koçdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada adil ve tarafsız görev yapacağını söyledi. Koçdemir şöyle konuştu:

"8 sene önce, 'şimşek çakımı mesafesi'nde dediğimiz çok kısa bir süre Eskişehir'de çalışmak nasip olmuştu. Veda mesajında 'Gemi demir aldı' demiştim ama gönlümün demir attığı Eskişehir'de o geminin beni ayırmayacağını da söylemiştim. Nasipmiş tekrar Eskişehir'e hizmet etme imkanı ve şerefi bize verildi. Ümit ediyoruz burada Eskişehir'de yaşayanlara hayırlı hizmetler veren bir dönemi beraber yaşayacağız. Öncelikle Valiliği doğru düzgün yapacağız. Yani adil, adaletsizliğin olmadığı, şeffaf, tarafsız, hesap veren, keyfilikten uzak, ne yapacağı önceden bilinen etkin ve yetkin bir kamu idaresi tesis edeceğiz veya bu özelliğini kamu idaremizin muhafaza etmeye çalışacağız. Halkımıza hizmetle hükümlü olan kamu teşkilatlarının bu manada denetimini eksiksiz, gerektiği gibi yapmaya gayret edeceğiz. Bunun dışında Eskişehir büyük hedefleri olan, büyük potansiyelleri olan bir ilimiz. Bu potansiyelin hakkını verip, yeni hedeflere Eskişehir'i taşımada katkınızı azamiye çıkarmaya gayret edeceğiz. Bunun da Eskişehir'de yaşayan herkesin, merkezi idare teşkilatlarının, belediyelerin, il genel meclisimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, sanayi ticaret odalarımızın, sendikaların, ilgili bütün kesimlerin katkı ve katılımını azamiye çıkartmaktan geçtiğini kabul ediyoruz ve bunu biliyoruz. Ayırmadan, kayırmadan, buyurmadan, karşılıklı iletişim halinde, çok konuşarak değil çok dinleyerek, karşımızdakini anlamaya çalışarak burada hizmet ifa etmeye gayret edeceğiz. "

Vali Koçdemir, Eskişehir'de 2003 yılında 2 ay süreyle Valilik yaptıktan sonra Elazığ Valiliği'ne atanmış ve yenide de Vali Kadir Çalışıcı getirilmişti. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Koçdemir, 8 Yıl Sonra Tekrar Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement