'Ve Kadın' Adlı Karma Resim ve Heykel Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

'Ve Kadın' Adlı Karma Resim ve Heykel Sergisi Açıldı

\'Ve Kadın\' Adlı Karma Resim ve Heykel Sergisi Açıldı

Kadın Haftası dolayısıyla 8 sanatçının ortak hazırladığı 'Ve Kadın' adlı karma resim ve heykel sergisi açıldı.

02.03.2013 17:34

Kadın Haftası dolayısıyla 8 sanatçının ortak hazırladığı 'Ve Kadın' adlı karma resim ve heykel sergisi açıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen sergi açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Metin Borazan, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ve çok sayıda sanatçı ile sanatsever katıldı.

Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan MTSO Sanat Galerisi Yöneticisi Heykeltıraş Seda Şahbaz, 1- 8 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Kadın Haftası' dolayısıyla bu sergiyi açtıklarını söyledi. Sergideki bütün eserlerin konusunun 'kadın' seçildiğini ifade eden Şahbaz, "Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığı bu günlerde 'Ve Kadın' adlı bu sergi, 8 sanatçının resim ve heykel çalışmalarından oluşmaktadır. Bu sergi çeşitli illerden katılan sanatçıların, kadına dair yorumlarından yola çıkarak yaptıkları eserleri kapsamaktadır. Serginin temasını oluşturan kadın, hayatın her alanında kadının sevgi, güzellik ve doğurganlık gibi kadına has kavramlarla anılması gerekliliğinden hareketle yola çıkılmıştır. Kadına dair olumsuz olayların gün geçtikçe artmasını sanatçılar olarak kaygıyla izliyor, eserlerimizle başta kadın olmak üzere yaşamla bağlantılı tüm varlıkların yokluk, yozluk, ezilmişlikten uzak bir dünyada var olmalarını arzuluyoruz" dedi.

Açılan bu sergide 27 eserin bulunduğunu belirten Şahbaz, serginin 13 Mart 2013 tarihine kadar açık kalacağını ve herkesin ücretsiz olarak gelip ziyaret edebileceğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ve Kadın' Adlı Karma Resim ve Heykel Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement