Vezirköprü'nün 3 Köyü Durağan'a Bağlanmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü'nün 3 Köyü Durağan'a Bağlanmak İstiyor

Vezirköprü\'nün 3 Köyü Durağan\'a Bağlanmak İstiyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı 3 köy, Vezirköprü'den ayrılarak Sinop'un Durağan ilçesine bağlanmak için kaymakamlığa dilekçe verdi.

04.11.2013 15:31

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı 3 köy, Vezirköprü'den ayrılarak Sinop'un Durağan ilçesine bağlanmak için kaymakamlığa dilekçe verdi.

Vezirköprü'ye bağlı Darıçayalanı, Darıçay ve Susuz köyleri ilçeye uzak olmaları nedeniyle hizmet alamadıklarını öne sürerek, Vezirköprü'den ayrılıp Sinop'un Durağan ilçesine bağlanmak istiyor. İlçeye 74 kilometre uzaklıkta bulunan Darıçay Köyü Muhtarı Faruk Çıplak, 84 kilometre uzaklıktaki Darıçayalanı Köyü Muhtarı Mehmet Kurnaz ve 52 kilometre uzaklıktaki Susuz Köyü Muhtarı Osman Çalışır, eğitim ve yol sorunları gerekçe göstererek, Vezirköprü'den ayrılmak istediklerini belirten bir dilekçeyi İlçe Kaymakamlığı'na verdi.

Muhtarlar verdikleri dilekçede, "Köylerimiz Vezirköprü ilçesine 60 ile 75 km uzaklıkta olmaktadır. Susuz köyüne okul yapımı talebinde bulunduk. 400 bin lira İl Özel İdaresi'ne para yatırdık. Halen okulumuz yapılmamıştır. Eğitim konusunda köylerimizle ilgilenilmemektedir. Yol konusunda yollarımızla hiç ilgilenilmemektedir. Bu nedenle devletin hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Köy muhtarları olarak mağduruz. Köy yaylalarımıza 5 yıldır elektrik talebinde bulunmamıza rağmen yine mağduriyetimiz giderilmemiştir. Köy halkımız, hizmetlerden yoksun olunması, köylerimizin Sinop ili Durağan ilçesine yakın olması ve Durağan ilçesinin köylere hizmeti olağan kılması nedeniyle Durağan ilçesine bağlanmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 400 bin lira para aktarma işinin doğru olmadığını, eski okulun sular altında kalan yerinin istimlak ücretinin İl Özel İdaresi'ne aktarıldığını kaydederek, "Bu parayla yeni okul yapmak istiyoruz. Ancak sadece 4 derslikli bir okul olur. Oysa buraya 8 derslikli bir okuldan azı olursa ihtiyaca cevap veremez. Yıl sonunda artan paralarla büyük bir okul yapmaya çalışacağız" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vezirköprü'nün 3 Köyü Durağan'a Bağlanmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement